Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Θα δούμε άραγε «ντυμένο» Honda Hornet; (+video)

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε άραγε «ντυμένο» Honda Hornet; (+video)

NEWSMOTO

Θα δούμε άραγε «ντυμένο» Honda Hornet; (+video)

NEWSMOTO

Η έλευση του νέου Honda CB750 Hornet έχει δημιουργήσει προσδοκίες για ένα νέο CBR750RR.

Advertisement
Advertisement

Ο καινούριος κινητήρας που κατασκεύασε η Honda για τη νέα σειρά μεσαίων μοτοσικλετών της έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Το μηχανικό σύνολο των 755 κ.εκ. με την υψηλή απόδοση των 90 ίππων έχει τοποθετηθεί στα νέα Hornet και Transalp και ήδη οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγω για ένα από τα κορυφαία σύνολα που μας έχουν έρθει από το Τόκιο.

Ένα από τα μοντέλα που σίγουρα θα θέλαμε αν δούμε στην γκάμα της Honda είναι το CBR750RR το οποίο θα έρθει να προστεθεί ή και να αντικαταστήσει το CB650R με τον τετρακύλινδρο κινητήρα. Φυσικά, η Honda θα πρέπει να κάνει αποφασιστικές κινήσεις στη μοτοσικλέτα δίνοντάς της έναν ξεκάθαρο σπορ χαρακτήρα προκειμένου να μπει στο… μάτι των Yamaha R7 και Aprilia RS660.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε η Honda, από τότε που οι προδιαγραφές δεν επιτρέπουν την έλευση του supersport CBR600RR στην Ευρώπη, δεν έχει κάποια αυθεντική σπορ μεσαία μοτοσικλέτα στην γκάμα της. Αυτό σημαίνει ότι η νέα CBR750RR θα πρέπει να φέρει μεν το πλαίσιο του Hornet, αλλά με ελαφρώς διαφορετική γεωμετρία. Παράλληλα, οι αναρτήσεις θα είναι της Showa όπως στο Hornet, αλλά ρυθμισμένες για περισσότερη αίσθηση στον αναβάτη, ενώ τα φρένα θα αποκτήσουν περισσότερο αρχικό «δάγκωμα».

Ο κινητήρας θα παραμείνει ο ίδιος δικύλινδρος 755 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 90,8 ίππους και συνοδεύεται αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η μοτοσικλέτα ίσως να είναι ενισχυμένη με το νέο τελικό εξάτμισης της SC Project που έχει σχεδιάσει η Honda για το Hornet μειώνοντας το βάρος (190 κιλά) και βελτιώνοντας τη ροπή του κινητήρα. Όλα αυτά φυσικά για την ώρα βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά μην πέσετε από τα σύννεφα αν τον επόμενο Νοέμβριο έχουμε ένα νέο supersport μοντέλο στην γκάμα της Honda.

Advertisement

Το τελικό της SC Project για το νέο Hornet.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι νέο φέρνει το Honda SH150 του 2023
Honda Transalp: Αυτή είναι η τιμή της (+video)
Δείτε το 125άρι Honda που κοστίζει κάτω από 3.000 ευρώ