Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Switch eScrambler: Ηλεκτροκίνηση με στυλ κλασικό

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Switch eScrambler: Ηλεκτροκίνηση με στυλ κλασικό

NEWSMOTO

Switch eScrambler: Ηλεκτροκίνηση με στυλ κλασικό

NEWSMOTO

Οι ηλεκτρικές προτάσεις στον κόσμο των μοτοσυκλετών όλο και αυξάνονται, με το eScrambler να ξεχωρίζει με τον μοναδικό του σχεδιασμό και τον απόλυτα σπαρτιάτικο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή που το να ξεχωρίσεις γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, ο Νεοζηλανδός Matthew Wadick έχει πάρει από καιρό το δρόμο των custom ηλεκτρικών δημιουργιών. Πλέον έχει και τη δική του φίρμα ονόματι Switch, η οποία και παρουσίασε το εντυπωσιακό της πρωτότυπο eScrambler, που αν δεν κάνουμε λάθος είναι και το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό στον κόσμο των μοτοσυκλετών τύπου scrambler.

Ο βαθμός συγγένειας με τα βενζινοκίνητα δίτροχα της κατηγορίας είναι μεγάλος, μιας και το design έρχεται από τα μολύβια του Michel Riis, πρώην σχεδιαστή της Yamaha αλλά και πρωταθλητή Flat Track της Δανίας. Αν θυμίζει και κάτι ακόμα, αυτό είναι το eTracker της Shanghai Customs, με το eScrambler να είναι πιο ισχυρό, πιο εκλεπτυσμένο σχεδιαστικά και με ιμάντα στην τελική μετάδοση.

Advertisement
Advertisement

Λέγοντας «ισχυρό» ας δούμε και κάποιες από τις επιδόσεις, όπως την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα στα 50kW. Η τελική των 150χλμ/ώρα και η ισάριθμη αυτονομία ανά φόρτιση μάλλον δεν εντυπωσιάζουν, κάτι που δεν ισχύει για την επιτάχυνση που φέρνει τα 100χλμ/ώρα στο κοντέρ σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα! Στοιχεία πραγματικών θεωρητικά μετρήσεων με τα επιμέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας σε τελική μορφή παραγωγής.

Advertisement

Το σχεδιαστικό κομμάτι ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση όπως λέει και ο ίδιος ο Riis, καθώς έπρεπε κάτι εξαιρετικά σύνθετο να αποκτήσει πολύ απλή μορφή. Μετά από πολλά προσχέδια επήλθε η τελική μορφή με τους δυο βασικούς όγκους του ρεζερβουάρ και της μπαταρίας να ξεχωρίζουν στις καθαρές γραμμές του συνόλου. Τώρα το τι νόημα έχει ένα δοχείο καυσίμου σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν είναι μια ρητορική ερώτηση, αλλά μια με μια λανθάνουσα ειρωνεία. Η απάντηση έγκειται στην κληρονομιά των μοτοσυκλετών ως τώρα.

Advertisement

Η εμφάνιση ωστόσο δεν είναι το μόνο που κάνει εντύπωση, καθώς το μίνιμαλ ρυθμού eScrambler κρύβει τα ηλεκτρονικά του έντεχνα. Ηλεκτρονικά αρκετά ενδιαφέροντα μάλιστα, όπως το ενσωματωμένο wifi που επιτρέπει το μοίρασμα της πληροφορίας αλλά και τη ρύθμιση εξ αποστάσεως! Κατά τα άλλα συναντάμε και πιο «συμβατικά» στοιχεία, όπως τις τρεις «χαρτογραφήσεις» του ηλεκτροκινητήρα, το cruise control, το GPS, τον usb φορτιστή και πολλά άλλα γκατζετάκια που θα περίμενε κανείς από μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Μήπως να παίρνουν και οι μεγάλοι κατασκευαστές ιδέες από τους μικρούς σιγά-σιγά;..

Πηγή: Bikeexif

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Michelin Road Classic: Αφιερωμένο στη modern classic εποχή

BMW F 900 R: Streetfighter καθημερινότητας

Moto Guzzi V7 MY2021: Το πέρασμα στη νέα εποχή