Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Suzuki V-Strom 1050: Εξοπλισμός από το… πάνω ράφι (+video)

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki V-Strom 1050: Εξοπλισμός από το… πάνω ράφι (+video)

NEWSMOTO

Suzuki V-Strom 1050: Εξοπλισμός από το… πάνω ράφι (+video)

NEWSMOTO

Μαζί με την «χωμάτινη» έκδοση V-Strom 1050DE, η Suzuki μας παρουσίασε και την «απλή» έκδοση που κάθε άλλο παρά απλή μπορείς να τη χαρακτηρίσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki πριν από μερικές εβδομάδες μας παρουσίασε τη νέα έκδοση V-Strom 1050DE η οποία έδινε έμφαση στις εκτός δρόμου διαδρομές, την περιπέτεια και τις μεγάλες αποστάσεις. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με 21 ιντσών εμπρός τροχό με ελαστικά διπλής χρήσης της Dunlop, μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις, μεγαλύτερο τιμόνι, εξελιγμένα ηλεκτρονικά στο ABS και το traction control.

Παράλληλα με την έκδοση DE η Suzuki παρουσίασε και την «απλή» έκδοση της V-Strom 1050 η οποία κάθε άλλα παρά απλή είναι. Στο σχεδιαστικό κομμάτι η μοτοσικλέτα παραμένει σχεδόν ίδια έχοντας αντλήσει έμπνευση από την θρυλική DR-Z800. Ίδιος παρέμεινε και ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.037 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 107 ίππους και 100 Nm ροπής, ακολουθώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro5.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν όταν ερχόμαστε στον εξοπλισμό. Το νέο V-Strom 1050 του 2023 έχει αποκτήσει μια πλούσια σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά και στον τομέα της εργονομίας.

Η μοτοσικλέτα διαθέτει σύστημα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, φρένα με ABS ευαισθησίας στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου ταχύτητας σε απότομη κατηφόρα ή απότομη ανηφόρα, σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα, φρένα με συνδυασμένη πέδηση, σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταξιδιού (Cruise Control), τρεις επιλογές οδήγησης και τρεις ρυθμίσεις στο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, περιμετρικό και οι αναρτήσεις της KYB με «ταξιδιωτικές» διαδρομές για άνεση και καλή συμπεριφορά κυρίως στην άσφαλτο, ενώ το ψαλίδι είναι καινούριο για μεγαλύτερη σταθερότητα. Οι τροχοί είναι χυτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι στα 165 χιλ. σε σχέση με τα 190 χιλ της έκδοσης DE. Η οθόνη είναι καινούρια TFT, ενώ η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη και ο αναβάτης μπορεί να φορτίσει το smartphone του μέσω της USB θύρας. Η νέα Suzuki V-Strom 1050 αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της νέας V-Strom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πληθαίνει η γκάμα των scooter της Suzuki (vid)
Φθινοπωρινό motocross με Suzuki RM-Z250
Το Suzuki V-Strom 1050DE του 2023 δεν φοβάται το χώμα (+video)

Advertisement