Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Supersport έκδοση για το Benelli Tornado 402

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Supersport έκδοση για το Benelli Tornado 402

NEWSMOTO

Supersport έκδοση για το Benelli Tornado 402

NEWSMOTO

Με καινούριο κινητήρα και μονόμπρατσο ψαλίδι το supersport μοντέλο της Benelli.

Advertisement
Advertisement

Η Benelli πριν από μερικούς μήνες μας είχε παρουσιάσει στο Μιλάνο ένα πρωτότυπο naked μοντέλο που ονόμασε Tornado Naked Twin 500. Η αναβίωση του θρυλικού ονόματος Tornado φαίνεται πως δεν σταματάει εκεί καθώς πριν από μερικές ημέρες η ιταλική μάρκα παρουσίασε και μια νέα supersport έκδοση της μοτοσικλέτας.

Το Benelli Tornado 402 είναι ένα φρέσκο supersport μοντέλο το οποίο διαθέτει πολλά καινούρια στοιχεία. Ένα από αυτά είναι ο κινητήρας, ο οποίος είναι ολοκαίνουριος 400 κ.εκ. δικύλινδρος σε σειρά με απόδοση 48 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι το πιο ισχυρό που έχει παρουσιάσει η Benelli σε αυτήν την κατηγορία κυβισμού και σίγουρα αναμένεται να χαρίσει σπουδαίες επιδόσεις στη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο του Tornado 402 είναι ατσάλινο και συνεργάζεται με ένα εντυπωσιακό αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι με μια καλαίσθητη ζάντα πίσω. Η ανάρτηση εμπρός αποτελείται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι και το αμορτισέρ πίσω είναι ρυθμιζόμενο της Marzocchi, ενώ τα φρένα έχει αναλάβει η Nissin με δύο δίσκους 300 χιλ. εμπρός και ABS.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι η ενσωματωμένη κάμερα καταγραφής στο εσωτερικό της ζελατίνας η οποία μάλιστα μπορεί να συνδεθεί με την οθόνη της μοτοσικλέτας και κατ’επέκταση στο smartphone του χρήστη. Η Tornado 402 δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη, σίγουρα όμως θα κάνει το ντεμπούτο της στις αγορές της Ασίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Πρώτη επαφή με το Benelli RCX 185 στην Ελλάδα
Η cruiser πλευρά της Benelli (+video)
Αυτό είναι το επόμενο best seller της Benelli, πόσο κοστίζει; (+video)

Advertisement