Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αποκλειστικό: Πρώτη επαφή με το Benelli RCX 185 στην Ελλάδα

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Πρώτη επαφή με το Benelli RCX 185 στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Αποκλειστικό: Πρώτη επαφή με το Benelli RCX 185 στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Με το που πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα δεν χάσαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να… αγγίξουμε το νέο RCX 185.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες η Benelli μας είχε προετοιμάσει για μια έκπληξη η οποία αφορούσε την είσοδό της σε μια δημοφιλέστατη κατηγορία μοτοσικλετών.

Το RCX 185 δημιούργησε μεγάλο «vibe» στον κόσμο των δύο τροχών και πλέον έχει προσγειωθεί στα καταστήματα της Benelli σε όλη την Ελλάδα. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε αν όντως η μεγάλη ανυπομονησία άξιζε τον κόπο.

Σε περίοπτη θέση στο κατάστημα της Benelli στην Αθήνα (Λ. Αλίμου), βρίσκεται πλέον το σπορ «παπί» της ιταλικής μάρκας. Δεν χρειάζεσαι παρά μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να διαπιστώσεις ότι αυτή η μοτοσικλέτα ;έχει κάτι το ξεχωριστό εκπέμποντας δυναμισμό και ποιότητα. Σίγουρα το εμπρός μέρος είναι το πιο εξεζητημένο στο RCX 185 με την μάσκα να είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα.

Advertisement
Advertisement

Στο κάτω μέρος συναντάμε δύο αιχμηρά DRL φώτα ημέρας τα οποία εκφράζουν την σπορ αισθητική της μοτοσικλέτας, ενώ πιο πάνω, μπροστά από το τιμόνι συναντάμε έναν καλοσχεδιασμένο προβολέα.

Οι πολύμπρατσες ζάντες 17 ιντσών, το ανεστραμμένο πιρούνι και ο δίσκος φρένου τύπου «μαργαρίτα» κεντρίζουν το βλέμμα, ενώ όταν κινηθείς προς τα πίσω στέκεσαι για λίγο στον κινητήρα.

Advertisement

Εκτός από το άψογο φινίρισμα ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας των 174 κ.εκ. αποδίδει 18 ίππους και 15,2 Nm ροπής και χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στη μοτοσικλέτα (120 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας).

Advertisement

Οι πάντα εξυπηρετικοί άνθρωποι της Benelli είχαν την καλοσύνη να μας θέσουν σε λειτουργία τον κινητήρα, ο οποίος είχε έναν βαθύ, μπάσο ήχο που σε εξιτάρει ακόμα και σταματημένο. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο με συμπλέκτη.

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το ψηφιακό όργανο ενδείξεων το οποίο είναι πλήρες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Συνολικά, το νέο Benelli RCX 185 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί.

Advertisement

Το παπί είναι πολύ όμορφο, εξαιρετικά ποιοτικό και με φινίρισμα αντάξιο της ιταλικής κουλτούρας. Η τιμή του είναι στα 2.985 ευρώ.

Ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε! Το «παπί» της Benelli, όπως και όλα τα μοντέλα της μάρκας θα τα βρείτε στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023, 29 Μαρτίου με 2 Απριλίου στο Κλειστό ΤΕΚΒΟΝΤΟ στο Φάληρο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Benelli: Σε ποια σημεία διαφέρουν οι 702 και 702X
«Προσγειώθηκε» στην Ελλάδα το Benelli RCX185
Η cruiser πλευρά της Benelli (+video)