Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στροφή στην ποιότητα για τη νέα Yamaha MT-09 (+video)

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στροφή στην ποιότητα για τη νέα Yamaha MT-09 (+video)

NEWSMOTO

Στροφή στην ποιότητα για τη νέα Yamaha MT-09 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε την ανανεωμένη MT-09 που κλείνει δέκα χρόνια ζωής και συνεχίζει να προσφέρει συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την πρώτη εμφάνισης της επιτυχημένης MT-09. Η naked μοτοσικλέτα διέγραψε μια απίστευτη πορεία στον κόσμο των δύο τροχών έχοντας έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα, κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και μια… σκοτεινή πλευρά που αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν οι ανήσυχοι αναβάτες.

Για το 2024 η Yamaha αποφάσισε να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στη μοτοσικλέτα επεμβαίνοντας στην εμφάνιση, την εργονομία και την τεχνολογία της. Ο σχεδιασμός της μοτοσικλέτας έχει αλλάξει με την μάσκα στο εμπρός μέρος να είναι πιο εκλεπτυσμένη και διακριτική. Ο κεντρικός προβολέας LED έχει γίνει πιο διακριτικός και τα DRL φώτα θέσης έχουν μια πιο δυναμική σχεδίαση δίνοντας νέα ταυτότητα στη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha αναφέρει ότι ο σχεδιασμός της MT-09 είναι εμπνευσμένος από την σειρά motocross YZ δίνοντας έμφαση στην άνεση και ευελιξία του αναβάτη πάνω στη σέλα της μοτοσικλέτας. Αυτή η αλλαγή στην εργονομία ξεκινάει από τον επανασχεδιασμό του ρεζερβουάρ το οποίο έχει χαμηλότερο προφίλ και καλύτερες γωνίες στήριξης.

Το τιμόνι έχει χαμηλώσει, τα μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί κατά 30,6 χιλ. πίσω και 9,5 χιλ. πάνω, ενώ όλα πλέον μπορούν να ρυθμιστούν σε δύο θέσεις από τον αναβάτη. Καινούρια είναι η σχεδίαση των λεβιέ ταχυτήτων και φρένου, ενώ διαφορετικό είναι και το φίλτρο αέρα παράγοντας έναν ακόμα πιο εθιστικό ήχο.

Advertisement

Διαφορές έχουμε στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με την Yamaha να έχει προσθέσει μονάδα IMU από την οποία περνάτε τα συστήματα Traction Control, Wheelie Control και ABS Στροφής. Παράλληλα έχουν προστεθεί τρία προγράμματα οδήγησης, νέο quickshifter 3ης γενιάς και Cruise Control, ενώ το σύστημα Back Slip Regulator δεν επιτρέπει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού σε περιπτώσεις έντονου φρένου από τον κινητήρα.

Advertisement

Ο κινητήρας της νέας MT-09 παραμένει ο εξαιρετικός CP3 τρικύλινδρος των 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες της KYB και τα φρένα διαθέτουν ακτινική τρόμπα της Brembo. Περισσότερα για τη διαθεσιμότητα και την τιμή της νέας μοτοσικλέτας θα έχουμε το επόμενο διάστημα.

Η νέα Yamaha MT-09.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το Yamaha Motoroid2 να χορεύει (+video)
Με γονίδια Grand Prix έρχεται η Yamaha XSR900 GP (+video)
Extreme έκδοση για την Yamaha Tenere 700 (+video)