Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Shednought: Το ηλεκτρικό δίτροχο των 10.000 λιρών

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Shednought: Το ηλεκτρικό δίτροχο των 10.000 λιρών

NEWSMOTO

Shednought: Το ηλεκτρικό δίτροχο των 10.000 λιρών

NEWSMOTO

Απευθύνεται σε γκατζετάκηδες που θεωρητικά θέλουν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα αλλάζει χρήσεις και δυνατότητες κατά το δοκούν. Ο λόγος για Shednought που αντικειμενικά.. ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Εντάξει, αν θελήσουμε να είμαστε ευγενικοί –που θα το προσπαθήσουμε- θα το χαρακτηρίσουμε ως εκκεντρικό. Ένα δίτροχο για αυτούς που θέλουν μεν να το φτιάξουν μόνοι τους και όπως θέλουν, χωρίς όμως αυτό να μείνει μισοτελειωμένο project στην πίσω αυλή.

Έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Shed Rides, προχωρώντας σε ένα σχεδιασμό με βάση τη λειτουργικότητα. Οι εφαρμογές ποικίλουν αναλόγως της φαντασίας, είτε είναι απλώς ηλεκτρικό scooter πόλης, είτε.. «low rider» για cargo καταστάσεις ή ακόμα και ένα ηλεκτρικό μέσο για να πας για ψάρεμα (αν μένεις σε παραθαλάσσιο δήμο δηλαδή, αλλιώς..) Η πεμπτουσία της δίτροχης λονδρέζικης χιπστεριάς θα είναι αριθμημένης παραγωγής, με τα εξαρτήματα να δίνουν πολλές επιλογές στον υποψήφιο αναβάτη, ο οποίος αν δε θέλει να μπλέξει με οδηγίες και συναρμολογήσεις μπορεί να το πάρει και έτοιμο, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει για το μεράκι του, είτε το έχει είτε όχι.

Advertisement
Advertisement

Ο Andy Trainor της Shed Rides δήλωσε:

«Από την αρχή αποφασίσαμε ότι θέλαμε μια μοτοσυκλέτα μικρής αυτονομίας με τελική ταχύτητα πάνω από 80km/h που να εξελίσσει την παράδοση των αναβατών που προσαρμόζουν και διατηρούν τις δικές τους μοτοσυκλέτες. Είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα μικρομετακίνησης που προσαρμόζεται εύκολα στο συγκεκριμένο προσωπικό ή επιχειρηματικό σκοπό σας. Είτε θέλετε απόλυτη αξιοπιστία, μια λύση μεταφοράς πολύ πιο ευγενική για το περιβάλλον, ή απλώς να απολαύσετε το παιχνίδι -γιατί μπορείτε- αυτό θα μπορούσε να είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας*. Το ζητούμενο είναι να ενθαρρύνουμε τη χρήση, η οποία θα είναι προσαρμόσιμη σε μια ποικιλία εφαρμογών. Έτσι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Shed One (το πρωτότυπο του Shednought).”

Advertisement

Ωραίο όραμα που για να το δούμε θα έπρεπε να κλείσουμε τα μάτια ώστε να μη βλέπουμε το ίδιο το Shednought. Πως να το κάνουμε δηλαδή, αφού η εμφάνιση του σε συνδυασμό με τις 10.000 λίρες ή πάνω από 11.500 ευρώ όχι μόνο δε μας κάνει να θέλουμε να έρθει το ηλεκτρικό μέλλον, αλλά μάλλον να αργήσει όσο μπορεί. Περισσότερα και αναλυτικότερα χαρακτηριστικά για την ηλεκτροφόρο παρωδία του «μπόμπου» μπορείτε να δείτε εδώ.

*Δεν είναι λάθος αλλά Βρετανοί είναι αυτοί. Βούτυρο στο ψωμί μας ας πούμε…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Advertisement

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021