Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 3: Η αντεπίθεση της ΚΤΜ

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 3: Η αντεπίθεση της ΚΤΜ

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 3: Η αντεπίθεση της ΚΤΜ

NEWSMOTO

Ο Toby Price σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στην ειδική διαδρομή της 3ης μέρας του Ράλι Ντακάρ του 2021, με τον Αμερικάνο Skyler Howes να παίρνει το προβάδισμα στη συνολική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Μετά από τη δύσκολη φάση της Δευτέρας, ο αναβάτης της KTM, Toby Price ήταν σε “μάχη” με τον Kevin Benavides της Honda για όλα τα 403 χλμ της χτεσινής ημέρας γύρω από το Wadi Ad-Dawasir. Αυτοί οι αναβάτες που άνοιξαν το δρόμο έχασαν κομμάτια χρόνου νωρίς, ενώ αυτοί που έπονταν, δηλαδή οι Price, Benavides και Walkner είχαν μια πολύ ευκολότερη μέρα. Ο Benavides κατάφερε να αγγίξει το πλεονέκτημα της τάξης του ενός λεπτού έναντι του Price στα 183km, αλλά στο δεύτερο μισό της διαδρομής, ο Αυστραλός απάντησε, προχωρώντας μετά από 292km. Μέχρι το τέλος της ειδικής, ο Price είχε ξεπεράσει το 1’13” έναντι του Αργεντινού αντιπάλου του για να πάρει τη δεύτερη νίκη του σε δύο ημέρες και τη 13η της καριέρας του σε ειδική διαδρομή στο ράλι Ντακάρ.

Ο teammate του Price, Matthias Walkner, ο οποίος έχασε πάνω από δύο ώρες στη διαδρομή της Δευτέρας λόγω προβλήματος στον συμπλέκτη, έφτασε τους 3 πρώτους, 2’36” πίσω από την κορυφή με τον Howes – τον 28χρονο από τη Γιούτα που οδηγούσε στην ομάδα του Bas Dakar KTM – να παίρνει την 1η θέση της Γενικής τερματίζοντας μπροστά από τον 3ο, εργοστασιακό αναβάτη της Αυστριακής μάρκας, Sam Sunderland.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης της Husqvarna, Xavier de Soultrait, βρέθηκε από την 5η έως την 3η θέση της Γενικής μπροστά από τον Price, ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα στη 16η θέση. Αυτός που είχε τα ηνία της προηγούμενης μέρας, ο Joan Barreda (Honda) έχει πέσει στην 8η θέση της Γενικής, εννέα λεπτά από την κορυφή, αφού έχασε σχεδόν 25 λεπτά από τον Price, ενώ και ο ομόσταυλός του και περυσινός πρωταθλητής Ricky Brabec, έχασε πάνω από 21 λεπτά πέφτοντας από την κορυφαία 10άδα.

Advertisement

Ένας άλλος αναβάτης που “υπέφερε” ήταν ο Pablo Quintanilla της Husqvarna, ο οποίος αν και ήταν 4ος στην αρχή της χτεσινής ημέρας, στο τέλος της βρέθηκε 12ος, μια θέση μπροστά από τον Brabec. Στις Γυναίκες, η Laia Sanz τερμάτισε 26η βρισκόμενη στην 29η θέση της Γενικής Κατάταξης. Στην κατηγορία των Quads, νικητής της χτεσινής ημέρας ήταν ο Nicolas Cavigliasso, με τον Giovanni Enrico να συνεχίζει να ηγείται της Γενικής.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Advertisement

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!