Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ψήνεται ο αντικαταστάτης του Benelli TRK 502

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψήνεται ο αντικαταστάτης του Benelli TRK 502

NEWSMOTO

Ψήνεται ο αντικαταστάτης του Benelli TRK 502

NEWSMOTO

Η Benelli ετοιμάζει φρεσκάρισμα στο best seller της TRK 502 για τις εκτός Ευρώπης αγορές που θα έχει περισσότερη ροπή και χαμηλότερο βάρος.

Advertisement
Advertisement

Το Benelli TRK 502 είναι με διαφορά το best seller της ιταλικής μάρκας στην Ευρώπη έχοντας μάλιστα σε κάποιες αγορές κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Η Benelli θέλει να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία του μοντέλου και δουλεύει πλέον στη δεύτερη γενιά του μοντέλου που δεν αποκλείεται να δούμε το 2025.

Το επόμενο TRK θα έχει μεγαλύτερο κινητήρα με πολύ βελτιωμένη ροπή. Από κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εμφανίζεται μια TRK 552 η οποία έχει έναν μεγαλύτερο δικύλινδρο κινητήρα κοντά στα 550 κ.εκ. ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αποδώσει 60 ίππους και 55 Nm ροπής. Εικάζουμε ωστόσο ότι η ισχύς του θα παραμείνει στα όρια του διπλώματος A2, δηλαδή στους 47 ίππους, αλλά με μεγαλύτερη ροπή για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και οδηγησιμότητα.

Σημαντική αλλαγή επίσης έχουμε στο ψαλίδι το οποίο είναι πλέον αλουμινένιο χυτό. Η Benelli φαίνεται να εγκαταλείπει το ατσάλινο σωληνωτό – και σίγουρα βαρύ – ψαλίδι του TRK 502 και περνάει σε ένα πιο ελαφρύ εξάρτημα για μείωση του βάρους και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο. Οι αναρτήσεις από την άλλη αναμένεται να είναι ρυθμιζόμενες, ενώ τα φρένα είναι της J.Juan με ABS.

Advertisement
Advertisement

Αναβάθμιση θα έχουμε και στον εξοπλισμό καθώς η Benelli έχει τοποθετήσει full LED φώτα, ενώ έχει αντικαταστήσει τα μεικτά όργανα με μια μεγάλη TFT οθόνη δανεισμένη από τη μεγαλύτερη TRK 702. Το σύστημα θα έχει συνδεσιμότητα με smartphone και ένδειξη πίεσης ελαστικών (TPMS), ενώ από τις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε αναμονές στο τιμόνι για θερμαινόμενα grip και ηλεκτρική σέλα.

Όλα αυτά φυσικά είναι μόνο εικασίες καθώς στην Benelli ακόμα κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζεται η προσφορά της Benelli για τα TRK 702 και 702Χ
Benelli RCX 185: Ο πρίγκηπας της πόλης
Benelli TRK 502 X: Ένεση ελευθερίας (+video)