Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρώτες δοκιμές για το ηλεκτρικό Suzuki Burgman

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες δοκιμές για το ηλεκτρικό Suzuki Burgman

NEWSMOTO

Πρώτες δοκιμές για το ηλεκτρικό Suzuki Burgman

NEWSMOTO

Η Suzuki ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση μέσω του e-Burgman.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος που η Suzuki αποφάσισε να εγκαταλείψει τους αγώνες μοτοσικλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο (MotoGP, EWC) ήταν ξεκάθαρος. Η ιαπωνική μάρκα ήθελε να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και νέες τάσεις της κινητικότητας προκειμένου τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει δυναμικά στις αγορές όλου του κόσμου.

Ένα από τα σημείο που θέλει να επενδύσει η Suzuki είναι η ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερα σε μικρά δίκυκλα αστικής μετακίνησης. Από ότι φαίνεται το πρώτο δείγμα αυτής της αφοσίωσης αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το προσεχές καλοκαίρι στη μορφή ενός ηλεκτρικού Burgman.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που η Suzuki διέρρευσε το νέο e-Burgman – το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά στις αρχές του 2021 – αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες κίνησης σε πόλη. Αυτή η πόλη θα είναι το Τόκιο της Ιαπωνίας και οι περιοχές που επιλέχτηκαν είναι στην ευρύτερη περιοχή της Jonan.

Συνολικά οκτώ e-Burgman θα βγουν στους δρόμους της πόλης τον Ιούνιο του 2023 και η Suzuki θα συλλέξει πολύτιμα δεδομένα προκειμένου να τελειοποιήσει τα συστήματά της και να τα εφαρμόσει στη συνέχεια στα scooter της επόμενης γενιάς.

Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του scooter είναι το σύστημα μπαταριών. Η Suzuki θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Honda Mobile Power Pack η οποία συμμορφώνεται με την κοινή συνθήκη της Επιτροπής Ανταλλάξιμων Μπαταριών Ευρώπης που μέλη είναι μεταξύ άλλων η Honda, η Yamaha, η Kawasaki και η Piaggio. Η αυτονομία του e-Burgman υπολογίζεται στα 45 χιλιόμετρα με την ισχύ να βρίσκεται στα επίπεδα των 5,4 ίππων. Το καλοκαίρι τα καλύτερα!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησαν οι προκρατήσεις για το Suzuki V-Strom 800DE
Νέα σειρά ρολογιών της Kentex αφιερωμένα στη Suzuki
Τι είναι το S.I.R.S. της νέας Suzuki V-Strom 800DE (+video)