Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιος κατασκευαστής scooter επενδύει στο υδρογόνο;

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος κατασκευαστής scooter επενδύει στο υδρογόνο;

NEWSMOTO

Ποιος κατασκευαστής scooter επενδύει στο υδρογόνο;

NEWSMOTO

Ο κολοσσός από την Ταϊβάν βάζει μπροστά το σχέδιο έρευνας και εξέλιξης κυψελών υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτροκίνηση, εναλλακτικά καύσιμα, e-Fuels, κυψέλες υδρογόνου είναι κάποιες από τις τεχνολογίες που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην μετακίνηση. Ιδιαίτερα οι εταιρείες που ειδικεύονται στις αστικές καθημερινές μετακινήσεις έχουν εντατικοποιήσεις τις προσπάθειες προς πιο βιώσιμες λύσεις ανοίγοντας τις «πόρτες» σε καινούριες τεχνολογίες.

Η SYM είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον τομέα των μετακινήσεων καθώς διαθέτει μια σπουδαία γκάμα από scooter και μοτοσικλέτες. Η ταϊβανέζικης φίρμα πλέον ανακοίνωσε πως ξεκινάει την έρευνα στον τομέα των κυψελών υδρογόνου για την εξέλιξη και τον σχεδιασμό νέας γενιάς δικύκλων.

Advertisement
Advertisement

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια της SYM θα είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογικών Ερευνών, ενώ παράλληλα θα υπάρξει ανάπτυξη για την τεχνολογία αποθήκευσης υδρογόνου υπό πίεση, ένας τομέας που αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση στο συγκεκριμένο τομέα. Το όφελος από τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι το μειωμένο κόστος και η ευελιξία στην παραγωγή μικρότερων ποσοτήτων και διαφορετικών απαιτήσεων, ενώ προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, χαμηλό βάρος και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η ποικιλία των υλικών και των μεθόδων (από ξηρή έως υγρή διαδικασία σκλήρυνσης) που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά μεγάλη και θα συνδυαστεί με την τεράστια εμπειρία της SYM πάνω στον σχεδιασμό οχημάτων. Άλλωστε η 40ετης εμπειρία έρευνας του Ινστιτούτου στην κατασκευή ειδικών κυλίνδρων αποθήκευσης με τη χρήση ρομποτικών μηχανημάτων, διασφαλίζει την ποιότητα στη διαδικασία παραγωγής.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Address θα βάλει ξανά την Suzuki στον χάρτη των 125 κ.εκ.
Δείτε το 125άρι Honda που κοστίζει κάτω από 3.000 ευρώ
Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται το Benelli RCX 185