Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποιο είναι το μυστικό της Triumph Street Triple Moto2 Edition (+video)

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το μυστικό της Triumph Street Triple Moto2 Edition (+video)

NEWSMOTO

Ποιο είναι το μυστικό της Triumph Street Triple Moto2 Edition (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph αποφάσισε να κατασκευάσει την κορυφαία Street Triple στην ιστορία της με τεχνολογία από την Moto2.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες η Triumph παρουσίασε την καινούρια σειρά των Street Triple 765. Η βασική έκδοση του γυμνού μοντέλου είναι η R, ενώ οι Βρετανοί έχουν δημιουργήσει και μια έκδοση RS με ακόμα καλύτερο εξοπλισμό. Η έκδοση ωστόσο που κλέβει την παράσταση είναι η Moto2 Edition η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 765 μονάδων και περιλαμβάνει όλη την τεχνολογία της Triumph από την κατηγορία Moto2.

Η Triumph Street Triple 765 Moto2 Edition είναι επικεντρωμένη στην σπορ οδηγική συμπεριφορά κάτι που σημαίνει ότι το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες. Η βασική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι στις αναρτήσεις οι οποίες είναι της Ohlins. Στο εμπρός μέρος έχουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. NIX30 της Ohlins πλήρως ρυθμιζόμενο και στο πίσω μέρος ένα αμορτισέρ επίσης της Ohlins STX40.

Advertisement
Advertisement

Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες Stylema και δίσκους 310mm, ενώ διαθέτει και σύστημα ABS στροφής το οποίο ελέγχεται από μια νέα ισχυρή μονάδα IMU. Η Triumph έχει επέμβει και στην εργονομία θέλοντας να δημιουργήσει μια πιο αθλητική θέση οδήγησης. Η σέλα είναι ειδικά σχεδιασμένη με 3D τεχνολογία και ψηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις στα 839 χιλ. αλλά αν το ζητήσει ο αναβάτης μπορεί να έχει χαμηλότερο ύψος στα 801 χιλ.

Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος σε σειρά με απόδοση 130 ίππους και 80 Nm ροπής και συνοδεύεται από εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Στην έκδοση Moto2 συναντάμε ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, επιλογή οδήγησης Track για μεγαλύτερη αμεσότητα, σύστημα ελέγχου της σούζας και σύστημα quickshifter με ανέβασμα και κατέβασμα ταχυτήτων.

Advertisement

Αναβαθμισμένη είναι και η οθόνη TFT 5 ιντσών από την οποία ελέγχονται όλες οι λειτουργίες της μοτοσικλέτας και μάλιστα διαθέτει ειδικό λογότυπο Moto2, ενώ τα ελαστικά είναι Pirelli Diablo Supercorsa SP V3. Η έκδοση Moto2 της Street Triple συνοδεύεται και από μια ειδική βαφή αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Moto2 Edition.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόλτα στο θρυλικό Targa Florio με Triumph
EICMA 2022: Το Tiger 1200 κυριάρχησε στο περίπτερο της Triumph
Triumph: Νέα χειροποίητη σειρά Chrome (+video)

Advertisement