Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κουνάει μαντήλι στη Honda ο Marquez;

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κουνάει μαντήλι στη Honda ο Marquez;

NEWSMOTO

Κουνάει μαντήλι στη Honda ο Marquez;

NEWSMOTO

Ο Marc Marquez ξεκαθαρίζει ότι αν το 2023 δεν έχει τη βοήθεια του HRC θα στραφεί προς άλλους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 ήταν μια χρονιά προσαρμογής και επαναφοράς του Marc Marquez σε ανταγωνιστικό ρυθμό μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία με τους τραυματισμούς του. Ο Ισπανός απέδειξε σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στη χρονιά ότι συνεχίζει να έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει, ωστόσο, ίσως αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα στο δρόμο προς την επιστροφή στην κορυφή.

Ο Marquez περίμενε διακαώς να οδηγήσει την καινούρια μοτοσικλέτα της Honda στις δοκιμές της Βαλένθια μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν πολύ απογοητευτικό και ο Ισπανός έφυγε από την πίστα πολύ προβληματισμένος για το μέλλον. Η Honda δεν είχε βελτιωθεί όπως θα ήθελε ο πολυπρωταθλητής και πλέον μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από τη σχέση των δύο πλευρών.

Advertisement
Advertisement

Ο Marc Marquez μάλιστα, δεν μάσησε τα λόγια του και ξεκαθάρισε πως αν το 2023 η Honda δεν του δώσει μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα να παλέψει για τον τίτλο, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το μέλλον του. Δεν θα διστάσει να κοιτάξει προς διαφορετική κατεύθυνση, παρότι σέβεται τους Ιάπωνες για όλα αυτά που έχουν κάνει για εκείνον.

Ο Ισπανός είπε σε συνέντευξή του στο motorsport.com: «Σέβομαι πολύ την Honda, διότι αυτά τα δύο χρόνια του τραυματισμού μου με φρόντισαν. Γνωρίζω ότι αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερο και πάντα θα σέβομαι την Honda. Αλλά τώρα, στόχος μου είναι να επιστρέψω στην κορυφή με την Honda. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω διότι δεν θα έχω τα σωστά εργαλεία, τότε θα κοιτάξω να βρω το καλύτερο για μένα. Αυτό είναι κάτι που τους έχω ξεκαθαρίσει ήδη».

Advertisement

Θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι τις πρώτες δοκιμές του 2023 στη Μαλαισία για να δούμε αν όντως η Honda έχει κάνει βήματα προόδου ώστε να πείσει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μείνει στην οικογένεια του HRC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 70 εκ. ευρώ ανεβαίνεις στο βάθρο του MotoGP
Πρωτότυπες MotoGP στα χρώματα της Formula 1
Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)

Advertisement