Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πέντε ιδανικές μοτοσικλέτες για κοντούς αναβάτες

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέντε ιδανικές μοτοσικλέτες για κοντούς αναβάτες

NEWSMOTO

Πέντε ιδανικές μοτοσικλέτες για κοντούς αναβάτες

NEWSMOTO

Το πρόβλημα του ύψους μπορεί να αποτρέψει κάποιους από την οδήγηση μοτοσικλέτας, αλλά… υπάρχουν παντού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή μοτοσικλέτας είναι από μόνη της ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και απαιτεί αρκετό χρόνο και διάβασμα για να καταλήξεις στην σωστή λύση. Πολλοί είναι οι παράμετροι που πρέπει να προσέξει κανείς πριν αγοράσει μοτοσικλέτα και κάποιοι μάλιστα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι όπως το ύψος της σέλας. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί πολλούς αναβάτες, άνδρες και γυναίκες, καθώς δεν μπορείς να αισθανθείς ασφαλής και άνετος αν δεν φτάνεις τα πόδια σου στην άσφαλτο.

Επιλέξαμε πέντε μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες που είναι ικανές να φιλοξενήσουν και πιο κοντούς αναβάτες λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα για εκείνους. Το πιο σημαντικό ωστόσο που πρέπει να κάνει κάποιος πριν αγοράσει μοτοσικλέτα είναι να την οδηγήσει για να διαπιστώσει ο ίδιος αν είναι αυτό που φανταζόταν ή όχι.

125 – Honda MXS 125

Advertisement
Advertisement

Η Honda στην κατηγορία των 125 κ.εκ. διαθέτει ένα από τα πιο διασκεδαστικά μοντέλα της αγοράς που είναι το MSX 125. Πρόκειται για μια μικρή σε διαστάσεις μικρή μοτοσικλέτα η οποία παρουσιάστηκε το 2014 και αμέσως έκανε θραύση στην Ευρώπη και την Αμερική καθώς θύμιζε έντονα τον θρυλικό μπόμπο.

Το MSX 125 – γνωστό σε πολλούς ως Grom – έχει κινητήρα 125 κ.εκ. απόδοσης 10 ίππων και το βάρος του είναι στα 103 κιλά με τις αναρτήσεις και τα φρένα να είναι ποιοτικά χαρίζοντας πολύ διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο για τους πιο κοντούς αναβάτες είναι το ύψος της σέλας το οποίο περιορίζεται στα 761 χιλ. κάτι που σημαίνει ότι όλοι μπορούν εύκολα να το οδηγήσουν. Η τιμή του MSX 125 είναι στα 4.000 ευρώ.

Cruiser (A2) – Daytona V350

Advertisement

Η κατηγορία των cruiser είναι η δημοφιλέστερη ανάμεσα στους πιο κοντούς αναβάτες καθώς συνήθως οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες έχουν χαμηλή σέλα. Μια από αυτές είναι η V350 της Daytona by Zontes η οποία είναι ολοκαίνουρια και χρησιμοποιεί έναν δυναμικό μονοκύλινδρο κινητήρα. Η απόδοση του μηχανικού συνόλου είναι 39,5 ίππους και 32,8 Nm ροπής και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 188 κιλά.

Η Daytona έχει φροντίσει να τοποθετήσει αναρτήσεις της KYB και φρένα της J.Juan στη μοτοσικλέτα, ενώ το σχεδιαστικό στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι στο πίσω μέρος. Η V350 είναι ιδανική για κοντούς αναβάτες καθώς το ύψος της σέλας είναι στα 765 χιλ. με την τιμή της να ορίζεται στα 4.795 ευρώ.

Advertisement

Retro – Ducati Scrambler

Η οικογένεια των Scrambler είναι ίσως το πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της Ducati που μπορεί να οδηγηθεί από έναν πιο κοντό αναβάτη ή αναβάτρια. Αδιαμφισβήτητα όμορφο, το Scrambler είναι ένα ρετρό μοντέλο με πανέμορφη αισθητική και έντονη προσωπικότητα, εφάμιλλη της μάρκας από το Borgo Panigale.

Η πιο απλή έκδοση του Scrambler είναι η Icon η οποία διαθέτει τον γνωστό δικύλινδρο Desmo κινητήρα L2 των 803 κ.εκ. με απόδοση 73 ίππους. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 189 κιλά, ενώ το ύψος της σέλας είναι στα 778 χιλ. χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα της Ducati. Η τιμή της Ducati Scrambler ξεκινάει από τις 10.190 ευρώ.

Advertisement

Adventure – Triumph Tiger 900

Συνήθως οι μοτοσικλέτες adventure δεν ενδείκνυνται για κοντούς αναβάτες και αναβάτριες καθώς είναι ψηλές, βαριές και ογκώδης. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει έξυπνα συστήματα ρυθμιζόμενου ύψους σέλας όπως η BMW και η Ducati, αλλά η πιο χαμηλή σέλα που μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν την κατηγορία την έχει η Triumph Tiger 900. Οι Βρετανοί έχουν δημιουργήσει και έκδοση Low στην οποία το ύψος φτάνει τα 760-780 χιλ. βολεύοντας όλους και όλες.

Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι αναβάτες μπορούν να απολαύσουν τον υπέροχο τρικύλινδρο κινητήρα των 888 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 95,2 ίππους και 87 Nm ροπής. Η νέα Tiger 900 είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις αφού εκτός από την απλή, υπάρχει η Tiger 900 GT, η Tiger 900 GT Pro, η Tiger 900 Rally και η Tiger 900 Rally Pro. Η τιμή εκκίνησης της Tiger 900 είναι στα 13.890 ευρώ.

Sport – BMW S1000R

Χέρι-χέρι με την κατηγορία των adventure πηγαίνει και η κατηγορία των σπορ μοτοσικλετών (Superbike και Naked). Σχεδόν όλα τα μοντέλα σε αυτές τις κατηγορίες έχουν ψηλά τοποθετημένη τη σέλα κάνοντας τους κοντύτερους αναβάτες μόνο να ονειρεύονται τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες. Η BMW ωστόσο έχει φροντίσει να κάνει την γυμνή της S1000R όσο πιο προσιτή γίνεται σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Η βασική έκδοση της μοτοσικλέτας έρχεται με ύψος σέλας στα 814 χιλ. ένα νούμερο αρκετά προσιτό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αμέσως επόμενος αντίπαλος είναι στα 824 χιλ. Η BMW Motorrad μάλιστα έχει φροντίσει στα προαιρετικά αξεσουάρ να παρέχει ακόμα χαμηλότερη σέλα φτάνοντας τα 800 χιλ. Το όνειρο λοιπόν των 165 ίππων με τις απίθανες επιδόσεις είναι πλέον εφικτό για άνδρες και γυναίκες χαμηλού αναστήματος. Η τιμή της BMW S1000R ξεκινάει από τα 16.450 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣΗΣ:
Συναρπάζει η Ducati Streetfighter V4 SP2 (+video)
Επεκτείνεται η «οικογένεια» των NH-T από τη SYM
Δύο νέες εκδόσεις για τα Segway AT6L