Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW R18: Ηχητική πανδαισία από την Akrapovic

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW R18: Ηχητική πανδαισία από την Akrapovic

NEWSMOTO

BMW R18: Ηχητική πανδαισία από την Akrapovic

NEWSMOTO

Η Akrapovic σχεδίασε αποκλειστικά για την BMW R18 δύο υψηλής αισθητικής και απόδοσης τελικά εξατμίσεων.

Advertisement
Advertisement

Όταν η BMW Motorrad σχεδίαζε την R18 σίγουρα οι μηχανικοί της είχαν στο μυαλό τους το customizing. Το μεγάλο cruiser των Γερμανών από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε πυροδότησε την φαντασία των ανήσυχων πελατών και η BMW δεν τους άφησε ανικανοποίητους σχεδιάζοντας την ποιοτική σειρά Option 719 με πολλά πλούσια εξαρτήματα.

Φυσικά, η BMW Motorrad δεν σταμάτησε εκεί και συνεργάστηκε με μια πολύ σημαντική εταιρεία εξατμίσεων προκειμένου να σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο σύστημα τελικών εξατμίσεων. Η Akrapovic λοιπόν ανάλαβε να βάλει την υπογραφή της στα νέα τελικά εξάτμισης για την R18 προσέχοντας τόσο το αισθητικό όσο και το ηχητικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα τελικά είναι κατά 97 χιλ. πιο κοντά από τις δύο στάνταρ πίσω εξατμίσεις, κατασκευάζονται από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι, φέρουν επικάλυψη σε matt black και μαζί με μία ασημί απόληξη ρυθμιζόμενη κατά 90 μοίρες, χαρίζουν στο πίσω τμήμα της R 18 μία σπορ εμφάνιση.

Η ποιότητα της κατασκευής είναι κορυφαία και η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι φανερή από το λογότυπο της BMW στο κέντρο της απόληξης. Μία βιδωμένη πλάκα θερμικής προστασίας στην περιοχή της σύνδεσης των τελικών με την πολλαπλή, προστατεύει τα πόδια του αναβάτη στην περιοχή αυτή, ενώ τα δύο τελικά είναι ρυθμισμένα ιδανικά για τον μεγάλο κινητήρα Boxer των 1.802 κ.εκ.

Advertisement

Εκτός από τον δυναμικό ήχο και τον όμορφο σχεδιασμό, τα τελικά είναι και κατά 1 κιλό πιο ελαφριά από τις στάνταρ εξατμίσεις με το βάρους τους να φτάνει συνολικά τα 8,2 κιλά. Δεν απαιτούν ξεχωριστή καταχώρηση στα έγγραφα του οχήματος, καθώς είναι νόμιμα για κυκλοφορία στο δρόμο. Τα τελικά μπορούν επίσης να συνδυαστούν με το κιτ Bobber που προσφέρει η BMW Motorrad το οποίο περιλαμβάνει μονή σέλα Hommage σε στυλ bobber, επίπεδο φτερό πίσω και μαύρη πινακίδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Motorrad Παπανικολάου: Σημείο αναφοράς στη Δυτική Ελλάδα
Οι BMW Motorrad Days επέστρεψαν στο Βερολίνο
12 ώρες με το BMW CE-04