Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross: Έρχεται στη Mεγαλόπολη!

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross: Έρχεται στη Mεγαλόπολη!

NEWSMOTO

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross: Έρχεται στη Mεγαλόπολη!

NEWSMOTO

Η χώρα μας θα φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011!

Advertisement
Advertisement

O συγκεκριμένος αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει το περασμένο καλοκαίρι, πλην όμως έπεσε και αυτός θύμα της πανδημίας. Ο δραστήριος αθλητικός σύλλογος ΑΡΗΣ ΑΣ, που είχε αναλάβει την όλη διοργάνωση, δεν πτοήθηκε και με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του για την εφετινή σεζόν.

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας και ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να δούμε από κοντά τους “παγκόσμιους πιτσιρικάδες” στην καλύτερη πίστα της Ελλάδας:

«H Infront Motor Racing ενημερώνει για τις ερχόμενες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross της FIM. Αρχικά προγραμματισμένη για τις 8-9 Αυγούστου 2020 στη Μεγαλόπολη (Ελλάδα), η διοργάνωση αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021, συγκεκριμένα το τριήμερο 30/7 έως 1/8. Παράλληλα, το Moto Club Vaanta της Φινλανδίας (που αρχικά είχε αναλάβει την αντίστοιχη διοργάνωση του 2021), θα φιλοξενήσει τους ταχύτερους νεαρούς αναβάτες του κόσμου το 2022, μια σημαντική χρονιά για τη Φινλανδική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (SML – Suomen MoottorLiito) η οποία θα γιορτάσει την 100η επέτειό της, τι καλύτερο να σημαδευτεί μια τέτοια χρονιά με τη φιλοξενία μιας διοργάνωσης κύρους όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross.

Advertisement
Advertisement

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ σε συνεργασία με την ΑΛΜΑ ΑΣ θα έχουν τη διοργάνωση του 2021 στη Μεγαλόπολη, με τους Έλληνες να επιστρέφουν στις παγκόσμιες διοργανώσεις δέκα χρόνια μετά (το 2011 είχαμε δει στην Αρκαδική πίστα αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ3 και MΧ Γυναικών). Το 2022, το Moto Club Vaanta θα φιλοξενήσει το αγωνιστικό Σ/Κύριακο στη Φινλανδία.

Advertisement

Η πίστα βρίσκεται 18 χλμ. από το Ελσίνκι και θα προσφέρει σε αθλητές και θεατές μια φανταστική αγωνιστική διαδρομή με σκληρό χώμα και σπουδαίες εγκαταστάσεις. Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross της FIM να διοργανώνεται για νεαρούς αθλητές με μοτο 65, 85 και 125cc, η Infront Moto Racing στοχεύει σε 2 καταπληκτικές διοργανώσεις, στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι και στη Φινλανδία την επόμενη χρονιά, στις οποίες θα απολαύσουμε την πολυαναμενόμενη νεανική διοργάνωση!»

Δείτε την επίσημη δημοσίευση εδώ.

Advertisement

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ζήσετε το κλίμα της διοργάνωσης μέσα από έναν αγώνα των φοβερών και τρομερών πιτσιρικάδων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Επετειακό και αριθμημένο

KTM 1290 Super Adventure R: Χωμάτινος οδοστρωτήρας

Harley-Davidson Pan America 1250: Περιπετειώδες αμερικάνικο όνειρο