Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW

NEWSMOTO

O Valentino Rossi μετακομίζει από την Audi στη BMW

NEWSMOTO

Η καριέρα του Valentino Rossi στους τέσσερις τροχούς συνεχίζεται δυναμικά και μάλιστα με αλλαγή αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του χρονιά στους αγώνες GT αυτοκινήτων παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα GT World Challenge. Ο Ιταλός στη διάρκεια της χρονιάς κατάφερε να βελτιωθεί σημαντικά και παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστικός ανεβάζοντας συνεχώς το επίπεδό του.

Πλέον ο Ιταλός πρώην αναβάτης MotoGP κοιτάζει ένα ακόμα πιο δυναμικό 2023 ξεκινώντας από τον 24ωρο αγώνα του Dubai. Μάλιστα ο Rossi και η ομάδα του θα πάρουν μέρος και στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής στην Αυστραλία, τον Bathurst 12 Hours ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει την αφρόκρεμα των οδηγών GT.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικό στην υπόθεση του Rossi είναι ότι πλέον δεν θα αγωνίζεται με την Audi, αλλά με αυτοκίνητο της BMW. Η ομάδα WRT στην οποία αγωνίζεται αποφάσισε να αναλάβει την εξέλιξη του σχεδίου της BMW στο LMDh και για τους αγώνες του Dubai και του Bathurst θα οδηγήσει μια BMW M4 GT3. Η πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο θα γίνει στο Dubai και θα έχει συνοδηγούς τους Maxime Martin, Sean Gelael και Tim Whale, ενώ στην Αυστραλία θα έχει συνοδηγούς τους Maxime Martin και Augusto Farfus Jr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🏆 Team WRT (@follow_wrt)

Advertisement

Το 2023 αναμένεται να είναι πολυάσχολο για τον Rossi καθώς αργότερα στη σεζόν έχει κανονίσει τη συμμετοχή του στον αγώνα της Monza, ενώ σχεδιάζει να πάρει μέρος στον αμερικανικό αγώνα Sebring 12 Hours, αλλά και στον 24ωρο αγώνα του Spa. Απώτερος στόχος του Rossi είναι το Le Mans και αν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία σίγουρα δεν θα πει όχι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά
Ο Rossi ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Yamaha
Μάζωξη στο Ράντζο του Valentino Rossi (+video)