Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο Rossi ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Yamaha

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Rossi ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Yamaha

NEWSMOTO

Ο Rossi ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Yamaha

NEWSMOTO

Η ομάδα του Valentino Rossi θα χρησιμοποιήσει μοτοσικλέτες της Yamaha το 2024.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM) όπου ο Jorge Viegas εξελέγη για μια ακόμα φορά Πρόεδρος της FIM. Εκτός από τις καθιερωμένες δηλώσεις και ευχαριστίες μετά την εκλογή του, ο ισχυρός άνδρας της FIM είχε και ένα σημαντικό νέο να μοιραστεί με τους ανθρώπους του ειδικού Τύπου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Viegas, η Yamaha από το 2024 θα επιστρέψει με 4 μοτοσικλέτες στο grid του MotoGP. Η ομάδα που θα αναλάβει να τρέξει το ανανεωμένο Project είναι η VR46 του Valentino Rossi η οποία χρησιμοποιεί τώρα μοτοσικλέτες της Ducati. Αυτό σημαίνει ότι η Ducati θα μειώσει τις μοτοσικλέτες της από 8 σε 6 από το 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο Jorge Viegas σχολίασε στην Τελετή Απονομής Βραβείων της FIM: «Δεν πιστεύω ότι είναι καλή η κατάσταση, αλλά νομίζω ότι θα είναι μόνο για το 2023. Το 2024 η ομάδα του Valentino Rossi θα αλλάξει από Ducati σε Yamaha. Για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, αλλά μοιράζομαι μαζί σας μερικά νέα. Θα έχουμε 6 Ducati και 4 Yamaha».

Η Yamaha στο μέσο του 2022 ανακοίνωσε ότι σταματάει τη συνεργασία της με την RNF Racing η οποία θα γίνει η δορυφορική ομάδα της Aprilia από το 2023. Η Yamaha δεν προχώρησε σε αντικατάσταση της δορυφορικής της ομάδας με αποτέλεσμα το 2023 να μείνει μόνο με την εργοστασιακή της ομάδα με τους Fabio Quartararo και Franco Morbidelli.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κάνει ένα Yamaha NEO’s στο Λονδίνο; (+video)
Αέρας ανανέωσης για το Yamaha XSR700 (+video)
Αγοράζεις σπίτι ή την τελευταία Yamaha YZR500 του Kenny Roberts

Advertisement