Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με Suzuki

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με Suzuki

NEWSMOTO

Ο Petrucci επιστρέφει στο MotoGP με Suzuki

NEWSMOTO

Ο Ιταλός αναβάτης θα πάρει μέρος στο Grand Prix της Ταϊλάνδης με την ομάδα Suzuki Ecstar.

Advertisement
Advertisement

Ο Danilo Petrucci στο τέλος του 2021 αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP αναζητώντας αλλού την τύχη του. Ο Ιταλός πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάρει μέρος στο διάσημο Rally Dakar με την KTM και στις αρχές του 2022 βρέθηκε να παλεύει στις ειδικές διαδρομές της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Petrucci, μετά το τέλος του Dakar δέχτηκε την πρόταση της Ducati να μετακομίσει στην Αμερική και να πάρει μέρος στο MotoAmerica, το Εθνικό Πρωτάθλημα Superbike των ΗΠΑ. Όπως και στο Dakar, όπου κέρδισε μια ειδική διαδρομή, ο Ιταλός είχε επιτυχίες και στο MotoAmerica κερδίζοντας αγώνες και παλεύοντας για τον τίτλο. Η πορεία του ωστόσο τον φέρνει ξανά μπροστά στην πρόκληση του MotoGP, έστω και με μια έκτακτη συμμετοχή στον αγώνα της Ταϊλάνδης.

Advertisement
Advertisement

Ο Danilo Petrucci έχει την σπάνια ευκαιρία να βρεθεί για μια ακόμα φορά στα paddock του MotoGP καθώς αποδέχτηκε την πρόταση της Suzuki Ecstar. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσει τον τραυματία Joan Mir και θα οδηγήσει την GSX-RR στο πλευρό του Alex Rins στην πίστα Buriram της Ταϊλάνδης. Ο Mir, έπειτα από τον τραυματισμό του στο πόδι στο Misano δοκίμασε να επιστρέψει στη δράση στο Aragon, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η Suzuki αναγκάστηκε να αγωνιστεί με το Kazuki Watanabe στην Ισπανία και τον Takuya Tsuda στην Ιαπωνία.

Η πορεία του Petrucci στο MotoGP δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη αφού ο πρώην αναβάτης της Ducati είχε δύο νίκες και δέκα βάθρα στο ενεργητικό του. Στην Ταϊλάνδη θα είναι η δεύτερη φορά που θα οδηγήσει ως εργοστασιακός αναβάτης, κάτι που θα συμβεί χάρη στην ανοχή τόσο της Ducati όσο και την ομάδα του στο πρωτάθλημα MotoAmerica.

Advertisement

Ο Petrucci αναβάτης δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να πω πόσο ικανοποιημένος είμαι που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ταϊλάνδη με την ομάδα Suzuki Ecstar. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου δίνει αυτήν την φανταστική ευκαιρία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ducati και την ομάδα που αγωνίζομαι φέτος που μου επέτρεψαν να κάνω αυτήν την εμφάνιση. Είμαι πολύ περίεργος να οδηγήσω την GSX-RR, δείχνει πολύ γρήγορη και γνωρίζουμε ότι είναι ικανή για νίκες. Επίσης, ανυπομονώ να δουλέψω με τους ανθρώπους της Suzuki, τους γνωρίζω αρκετό καιρό και έχουμε καλή σχέση. Γνωρίζω ότι δεν θα είναι εύκολο, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες, θέλω απλά να το διασκεδάσω».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας: Σαμουράι Miller κέρδισε εύκολα στο Motegi, πτώση για Bagnaia
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP
Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023