Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023

NEWSMOTO

Αυτό είναι το grid του MotoGP για το 2023

NEWSMOTO

Μόλις μία θέση έχει μείνει άδεια για το MotoGP της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες θέσεις στο MotoGP της επόμενης χρονιάς έχουν συμπληρωθεί με τους αναβάτες να έχουν ήδη υπογράψει τα νέα τους συμβόλαια. Τα τελευταία κομμάτια του «παζλ» που περιμέναμε ήταν εκείνα της ομάδας του Valentino Rossi, της LCR Honda και της GasGas Factory Team με τους ανθρώπους των δύο πρώτων ομάδων να επιβεβαιώνουν τους αναβάτες τους για το 2023.

Στην LCR Honda, στο πλευρό του Alex Rins θα βρίσκεται το 2023 ο Takaaki Nakagami. Ο Ιάπωνας αναβάτης θα παραμείνει στην δεύτερη ομάδα της Honda με στόχο να βοηθήσει στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας κάτι που χρειάζεται επείγοντος το HRC. Ο Nakagami έχει μεγάλη εμπειρία με τη μοτοσικλέτα και με την επιστροφή του Marc Marquez στην Repsol Honda, σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικός «παίχτης» στην επανεκκίνησης της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, στην ομάδα του Valentino Rossi, την Mooney VR46 θα παραμείνουν οι δύο Ιταλοί, Luca Marini και Marco Bezzecchi. Οι νεαροί αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τις μοτοσικλέτες της Ducati και αναμένεται να έχουν ακόμα καλύτερη υποστήριξη από το ιταλικό εργοστάσιο. Στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati θα αγωνιστούν το 2023 οι Pecco Bagnaia και Enea Bastianini, στην Pramac παρέμειναν οι Johann Zarco και Jorge Martin, ενώ στην Gresini Ducati συναντάμε τους Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio.

 

Advertisement

Στην εργοστασιακή Repsol Honda το 2023 θα οδηγήσουν οι Marc Marquez και Joan Mir, με τους Alex Rins και Taka Nakagami στην LCR Honda. Η Yamaha διατήρησε το ίδιο line up με τους Fabio Quartararo και Franco Morbidelli, όπως και η Aprilia με τους Maverick Vinales και Aleix Espargaro. Η δεύτερη ομάδα της Aprilia RNF θα έχει στις τάξεις τις τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ενώ στην εργοστασιακή ομάδα της KTM μετακομίζει ο Jack Miller ο οποίος θα συναντήσει εκεί τον Brad Binder. Μόνο μία θέση μένει να επιβεβαιωθεί και αυτή είναι στην GasGas Factory η οποία περιμένει τον teammate του Pol Espargaro.

Στη διάρκεια του GP του Aragon επιβεβαιώθηκε τελικά και η δεύτερη θέση στην GasGas με τον Augusto Fernandez από τη Moto2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Αποκαλυπτική η σειρά Behind the Dream της Honda (+video)
Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά
Το MotoGP υποκλίνεται στα πετροδόλαρα