Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο καθημερινός Rockstar της Daytona

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο καθημερινός Rockstar της Daytona

NEWSMOTO

Ο καθημερινός Rockstar της Daytona

NEWSMOTO

Το μικρότερο Rockstar 125 έρχεται να γεμίσει στυλ τις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το πιο όμορφο μοντέλο της Daytona στην μεγάλη κατηγορία των 500 κ.εκ. είναι το Rockstar. Το ρετρό scrambler μοντέλο έκανε την εμφάνισή του πριν από δύο χρόνια και χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα έκανε τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν πάνω του έχοντας ως βασικό σύμμαχο τον εξαιρετικό σχεδιασμό.

Έχοντας αναγνωρίσει το δυνατό σημείο της μοτοσικλέτας, η Daytona αποφάσισε να το φέρει σχεδόν αυτούσιο και στη μικρή κατηγορία των 125 κ.εκ. προσελκύοντας και τους πιο νεαρούς αναβάτες που θέλουν κάτι ξεχωριστό για να μετακινηθούν στην πόλη. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Rockstar 125, το μικρότερο μέρος της οικογένειας, το οποίο διατήρησε τη σχεδιαστική δομή του 500αριού.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την ίδια σχεδιαστική αισθητική με τον στρογγυλό προβολέα, την επίπεδη σέλα και το στρογγυλεμένο – τύπου σταγόνα – ρεζερβουάρ, η μοτοσικλέτα στο τεχνικό κομμάτι ακολουθεί το δικό της δρόμο. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 125 κ.εκ. με απόδοση 14 ίππους και 11,2 Nm ροπής με σύγχρονο σύστημα τροφοδοσίας και 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κατανάλωση είναι ένα από τα ατού του συνόλου καθώς σύμφωνα με την Daytona κυμαίνεται στα 2,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 30 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο σε κάθε τροχό και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Το νέο Rockstar 125 είναι διαθέσιμο στην τιμή των 2.895 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Virtus 300: Εξερευνητής καθημερινότητας
Daytona Mista 125: Το 125άρι που πάει off-road
Daytona Iris e125: Με στυλ και… ησυχία

Advertisement