Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Daytona Iris e125: Με στυλ και… ησυχία

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daytona Iris e125: Με στυλ και… ησυχία

NEWSMOTO

Daytona Iris e125: Με στυλ και… ησυχία

NEWSMOTO

Η Daytona παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό scooter Iris e125 με έντονες ιταλικές σχεδιαστικές επιρροές.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Daytona Iris e125 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023 και αμέσως έκλεψε την παράσταση στο περίπτερο της Daytona Best Electric. Ο σχεδιασμός του scooter έχει έντονες ιταλικές επιρροές και η δομή του σε ξεγελάει καθώς όταν το βλέπεις θυμίζει κανονικό scooter με θερμικό κινητήρα.

Το Iris είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος με μέγιστη απόδοση 4,6 kW κάτι που μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και δυνατές επιταχύνσεις. Διαθέτει δύο επιλογές οδήγησης, ECO και Sport και το βάρος περιορίζεται στα 103 κιλά χωρίς την μπαταρία. Και μια που αναφερθήκαμε στην μπαταρία, αυτή είναι αποσπώμενη λιθίου 45 Ah χαρίζοντας αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων στο scooter.

Advertisement
Advertisement

Το βάρος της μπαταρίας είναι 22 κιλά και απαιτεί 4,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Μεγάλη προσοχή έχει δώσει η Daytona στην οδηγική συμπεριφορά του Iris καθώς το έχει εξοπλίσει με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 33 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 16 ιντσών που προσφέρουν άνεση και καλή συμπεριφορά, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 220 χιλ. εμπρός με τριπίστονη δαγκάνα και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). Διαθέτει επίσης στον εξοπλισμό σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Το νέο Daytona Iris e 125 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς στην τιμή των 3.190 ευρώ. Με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, την τιμή κατεβαίνει στα 2.419 ευρώ.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ιταλικό στυλ το νέο ηλεκτρικό scooter της Daytona
Virtus 300: Η απάντηση της Daytona στα crossover scooter
Daytona Mista 125: Το 125άρι που πάει off-road