Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Να πως θα κάνεις τη μοτοσικλέτα σου υβριδική (+video)

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να πως θα κάνεις τη μοτοσικλέτα σου υβριδική (+video)

NEWSMOTO

Να πως θα κάνεις τη μοτοσικλέτα σου υβριδική (+video)

NEWSMOTO

Γερμανική εταιρεία προσφέρει κιτ αναβάθμισης της μοτοσικλέτας σας σε υβριδική.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες η Kawasaki μας έδειξε την τελική μορφή της πρώτης της υβριδικής μοτοσικλέτας η οποία συνδυάζει θερμικό κινητήρα και ηλεκτρικό κινητήρα με ένα έξυπνο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δεν προβλέπεται να είναι διαθέσιμη πριν το 2025.

Μέχρι η Kawasaki να βγάλει τη δική της υβριδική μοτοσικλέτα μπορούμε να βολευτούμε με ένα απίστευτο κιτ μετατροπής της Vitesco το οποίο παρουσίασε πρόσφατα. Η γερμανική εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει ένα project τριών ετών δημιουργώντας το πρώτο κιτ υβριδικής μετατροπής της μοτοσικλέτας με απλό και εύκολο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 16 ίππων το οποίο συνοδεύεται από μια μπαταρία 1,5 kWh και μια μονάδα ελέγχου. Στην βελτιωμένη έκδοση δίνεται επίσης ένα σύστημα έξυπνης μετάδοσης με φυγοκεντρικό συμπλέκτη το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να αλλάζει εύκολα την πηγή ενέργειας του συστήματος κίνησης. Η μοτοσικλέτα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι 60 χλμ./ώρα για περίπου 30 χιλιόμετρα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι χάρη στο νέο σύστημα μετάδοσης του φυγοκεντρικού συμπλέκτη δεν χρειάζεται να βάλεις ταχύτητα για να ξεκινήσεις. Η εκκίνηση γίνεται με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα και όταν ενεργοποιηθεί ο θερμικός κινητήρας θα έχει επιλεγεί η 2η ή η 3η σχέση στο κιβώτιο. Επιπλέον, στο κάθε κλείσιμο του γκαζιού ο θερμικός κινητήρας απενεργοποιείται επιτρέποντας την ανάκτηση ενέργειας και την μείωση εκπομπών CO2 και θορύβου.

Advertisement

Το σύστημα της Vitescο ζυγίζει μόλις 20 κιλά και είναι ιδανικό για μοτοσικλέτες πάνω από 125 κ.εκ. Η μείωση των εκπομπών σύμφωνα με την εταιρεία φτάνει το 75%, ενώ το κιτ αναμένεται να πωλείται κάτω από τα 1.000 ευρώ!

Advertisement

Βίντεο της παρουσίασης του συστήματος της Vitesco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Superbike 100 ετών ζωντανεύει ξανά (+video)
Ωριμάζει ο καρπός της συνεργασίας Triumph-Bajaj
Φρεσκάρισμα για το CRF300L από την Honda

Advertisement