Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Superbike 100 ετών ζωντανεύει ξανά (+video)

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Superbike 100 ετών ζωντανεύει ξανά (+video)

NEWSMOTO

Superbike 100 ετών ζωντανεύει ξανά (+video)

NEWSMOTO

Ένα θρυλικό superbike του 1922 έρχεται ξανά στη ζωή και μας θυμίζει την ένδοξη ιστορία του.

Advertisement
Advertisement

Τρεις ρομαντικοί εθελοντές του Μουσείου Brooklands στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν να ζωντανέψουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στον κόσμο των δύο τροχών. Οι Martin Gegg, Gareth Pemberton και Ian Dabney όταν ανακάλυψαν στις αποθήκες του Μουσείου μια Rudge 996 δεν είχαν ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι αυτό το δίκυκλο κουβαλάει μια πολύ ξεχωριστή ιστορία πάνω του.

Στο μακρινό 1922 οι Bob Dicker και Bert Mathers κατασκεύασαν την Rudge 996, ένα πρωτότυπο superbike εκείνης της εποχής με δικύλινδρο V κινητήρα. Στόχος τους ήταν να πάρουν μέρος στον 8ωρο αγώνα αντοχής του Brooklands και να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ εκείνης της εποχής. Στις 25 Νοεμβρίου λοιπόν του 1922 κατάφεραν να πετύχουν 7 συνολικά ρεκόρ, με σημαντικότερο το ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας των 120 χλμ./ώρα σε έξι ώρες αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Για να πετύχουν τα ρεκόρ οι δύο αναβάτες οδηγούσαν ανά μιάμιση ώρα, ανεφοδίαζαν τη μοτοσικλέτα με καύσιμο και έβγαιναν ξανά στην πίστα. Το 2019 λοιπόν, οι τρεις εθελοντές του Μουσείου Brooklands αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν τη μοτοσικλέτα και να την φέρουν ξανά στη ζωή.

Το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς δεν υπήρχαν εξαρτήματα για τη μοτοσικλέτα και έπρεπε να τα κατασκευάσουν από την αρχή. Αυτό που ήθελαν να πετύχουν ήταν στις 25 Νοεμβρίου του 2022 η μοτοσικλέτα να ζωντάνευε και πάλι για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από το μεγάλο της επίτευγμα, κάτι που τελικά πέτυχαν με την Rudge να έρχεται μετά από έναν αιώνα στη ζωή.

Advertisement

Το 2023 η μοτοσικλέτα θα τοποθετηθεί στο Μουσείο του Brooklands.

Advertisement

Δείτε την Rudge 996 να ζωντανεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρέσκο «μακιγιάζ» για το Honda Forza 350 (+video)
Τι κάνει ένα Yamaha NEO’s στο Λονδίνο; (+video)
Αγοράζεις σπίτι ή την τελευταία Yamaha YZR500 του Kenny Roberts

Advertisement