Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μοτοσικλέτα-ρουκέτα σπάει όλα τα ρεκόρ

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοτοσικλέτα-ρουκέτα σπάει όλα τα ρεκόρ

NEWSMOTO

Μοτοσικλέτα-ρουκέτα σπάει όλα τα ρεκόρ

NEWSMOTO

Βετεράνος αναβάτης κάνει το 400άρι σε 4,9 δευτερόλεπτα στην τελευταία του εμφάνιση πριν αποσυρθεί.

Advertisement
Advertisement

Για τον Eric Teboul οι αγώνες dragster με μοτοσικλέτα είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι του καθώς έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το είδος αγώνων. Το παρατσούκλι του «The Rocketman» δεν είναι τυχαίο καθώς τα τελευταία χρόνια ο Γάλλος αναβάτης χρησιμοποιεί μια αυτοσχέδια μοτοσικλέτα με κινητήρα-ρουκέτα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Πίσω στο 2019 ο Teboul είχε πάρει μέρος στον αγώνα Santa Pod του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος dragster και είχε καταφέρει να καλύψει την απόσταση των 400 μέτρων σε μόλις 5,64 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 354 χλμ/ώρα. Τρία χρόνια αργότερα ο Rocketman αποφάσισε να πάρει για τελευταία φορά μέρος στον αγώνα Santa Pod ανακοινώνοντας ότι θα αποσυρθεί από τους αγώνες dragster μετά το τέλος του αγωνιστικού διημέρου.

Advertisement
Advertisement

Στόχος του Γάλλου ήταν να σπάσει το φράγμα των 5 δευτερολέπτων στην απόσταση των 400 μέτρων και να γίνει ο πρώτος αναβάτης μοτοσικλέτας που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Στην πρώτη του προσπάθεια ο Teboul κατάφερε να καλύψει την απόσταση σε 5,066 δευτερόλεπτα κάτι που τον απογοήτευσε. Την επόμενη ημέρα όμως η μοίρα του επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς κατάφερε να πετύχει τον στόχο του καλύπτοντας την απόσταση των 400 μέτρων σε 4,976 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτητα εξόδου από το 400άρι έφτασε τα απίστευτα 466 χλμ/ώρα, νούμερο που προκαλεί ίλιγγο. Όπως είναι λογικό ο Γάλλος αποθεώθηκε από το κοινό το οποίο σηκώθηκε όρθιο και ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες για το επίτευγμα του βετεράνου αναβάτη.

Advertisement

Δείτε την προσπάθεια του Γάλλου αναβάτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Εξαφανίστηκαν» οι 630+63 Ducati Streetfighter V4 Lamborghini (+video)
Όταν ο πρωταθλητής χάνει την ψυχραιμία του (+video)
Με 92 ίππους ο κινητήρας του νέου Honda Hornet (+video)