Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Ξανά χωρίς κεντρικό χορηγό η Aprilia το 2024

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Ξανά χωρίς κεντρικό χορηγό η Aprilia το 2024

NEWSMOTO

MotoGP: Ξανά χωρίς κεντρικό χορηγό η Aprilia το 2024

NEWSMOTO

Η Aprilia ξεκινάει ένα ελπιδοφόρο 2024 χωρίς να έχει έναν κεντρικό χορηγό στα φέρινγκ των μοτοσικλετών της.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελευταίου διήμερου δοκιμών στο Κατάρ στις 19 και 20 Φεβρουαρίου για το MotoGP του 2024, η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia παρουσίασε τα χρώματα της ομάδας. Οι χρωματικές αλλαγές στη μοτοσικλέτα και τις φόρμες των αναβατών δεν ήταν ιδιαίτερες καθώς πάλι κυριάρχησε το μαύρο χρώμα με κόκκινες, λευκές και μοβ πινελιές.

Εκείνο που και πάλι κίνησε το ενδιαφέρον των παρατηρητών είναι ότι για μια ακόμα χρονιά η Aprilia δεν έχει κεντρικό χορηγό στα φέρινγκ των μοτοσικλετών της. Σχεδόν όλες οι ομάδες στο grid έχουν συνεργασία με κάποια μεγάλη εταιρεία που τους στηρίξει οικονομικά (βλέπε Lenovo Ducati, Repsol Honda, Monster Yamaha, Red Bull KTM κλπ), ωστόσο οι Ιταλοί δεν θέλουν (!) ή δεν έχουν ακόμα προσελκύσει κάποια εταιρεία ώστε να συνεργαστούν.

Advertisement
Advertisement

Αν εξαιρέσουμε τον χρωματισμό και την έλλειψη κεντρικού χορηγού, η μοτοσικλέτα της Aprilia έχει ίσως τις πιο επαναστατικές λύσεις όσον αφορά τα αεροδυναμικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Aprilia ήταν η πρώτη που τοποθέτησε το φέρινγκ ground effect και τα πλαϊνά pods, ενώ για το 2024 λανσάρει ένα νέο αεροδυναμικό σύστημα στην ουρά και τον πίσω τροχό.

Advertisement

Οι δοκιμές του Κατάρ θα διαρκέσουν δύο ημέρες και έπειτα από τρεις εβδομάδες 8-10 Μαρτίου θα έχουμε την έναρξη του πρωταθλήματος MotoGP στην πίστα Λουσάιλ του Κατάρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υποψήφια για την ομορφότερη αγωνιστική MotoGP η LCR Honda (+video)
MotoGP: Στροφή 180 μοιρών για την Repsol Honda (+video)
MotoGP: Θα σταματήσει η Red Bull KTM την Ducati το 2024; (+video)