Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Θα σταματήσει η Red Bull KTM την Ducati το 2024; (+video)

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Θα σταματήσει η Red Bull KTM την Ducati το 2024; (+video)

NEWSMOTO

MotoGP: Θα σταματήσει η Red Bull KTM την Ducati το 2024; (+video)

NEWSMOTO

Η KTM παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το MotoGP του 2024 βάζοντας ψηλά τον πήχη.

Advertisement
Advertisement

Στις πρώτες δοκιμές προετοιμασίας για το MotoGP του 2024 η Ducati έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι το φαβορί να επικρατήσει. Με τους κατασκευαστές από την Ιαπωνία να χρειάζονται ακόμα χρόνο για να επιστρέψουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο και την Aprilia να έχει ακόμα δρόμο για να κάνει τη μοτοσικλέτα της πιο ευκολοδήγητη, έχει μείνει μόνο η KTM να προσπαθήσει να σταματήσει την ιταλική κυριαρχία.

Στην παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας της Red Bull KTM Racing που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες, οι Αυστριακοί δεν έκρυψαν ότι φέτος είναι η χρονιά που θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν την Ducati από την κορυφή. Έχοντας ένα ήδη ανταγωνιστικό πακέτο από το 2023, οι αναβαθμίσεις στην RC16 του 2024 έδειξαν να λειτουργούν θετικά και να ικανοποιούν τους αναβάτες.

Advertisement
Advertisement

Με βαρύ πυροβολικό τον Μπραντ Μπίντερ και τον πάντα επικίνδυνο Τζακ Μίλλερ η KTM θα προσπαθήσει να βελτιώσει τα αποτελέσματα του 2023 όταν τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Ο Μπίντερ θέλει κάτι περισσότερο από την 4η θέση στη βαθμολογία οδηγών του 2023, ενώ η ομάδα έχει βάλει στόχο την κορυφή και στο Πρωτάθλημα Ομάδων όπου το 2023 τερμάτισε στην 4η θέση.

Στην προσπάθεια της ομάδας για την κορυφή θα συνεχίσουν να δουλεύουν οι αναβάτες δοκιμών της KTM, Ντάνι Πεντρόζα, Γιόνας Φόλγκερ και Μίκα Κάλλιο, όπως και ο Πολ Εσπαργκαρό που προστέθηκε πρόσφατα. Ακόμα ένα στοιχείο που αναμένεται να κάνει τη διαφορά φέτος είναι η έλευση του ταλαντούχου Πέδρο Ακόστα στη δορυφορική ομάδα Tech3 GasGas ο οποίος θα παίξει το δικό του ρόλο στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας, αλλά και στην πίεση που θα ασκήσει στους εργοστασιακούς αναβάτες.

Advertisement

Την επόμενη εβδομάδα οι αναβάτες της KTM θα βρεθούν στην πίστα Λοσάιλ του Κατάρ για τις τελευταίες δοκιμές προετοιμασίας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 8-10 Μαρτίου στο Κατάρ.

Advertisement

Η παρουσίαση της Red Bull KTM Racing MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η KTM γιορτάζει τα 30 χρόνια Duke με σούζες και έντο (+video)
Θα δούμε το 2024 KTM 1390 SMT; (+video)
Τι κάνει μια KTM MotoGP στο χιονοδρομικό κέντρο; (+video)

Advertisement