Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρωταθλητής ο Pecco Bagnaia

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Βαλένθια: Πρωταθλητής ο Pecco Bagnaia

NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Πρωταθλητής ο Pecco Bagnaia

NEWSMOTO

Ο Pecco Bagnaia είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2022 με τη νίκη στη Βαλένθια να πηγαίνει στην Suzuki και τον Alex Rins.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το έργο του Fabio Quartararo στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θα ήταν δύσκολο καθώς έπρεπε να κερδίσει και παράλληλα ο μεγάλος του αντίπαλος Pecco Bagnaia να μείνει 14ος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε τίποτα από τα δύο δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο Pecco Bagnaia να είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP.

Ο Ιταλός της Ducati από την πρώτη στιγμή έκανε γνωστές τις προθέσεις του μένοντας μακριά από προβλήματα, οδηγώντας προσεκτικά και με ασφάλεια. Παρά το γεγονός ότι στους πρώτους γύρους είχε μια επαφή με τον Quartararo και έχασε το ένα αεροδυναμικό φτερό, διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να φέρει την Ducati στην 9η θέση, εξασφαλίζοντας φυσικά τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Ο Bagnaia είναι ο πρώτος Ιταλός που κατακτά τίτλο μετά από τον Valentino Rossi το 2009, η Ducati ανεβαίνει στην κορυφή του κόσμου στο πρωτάθλημα οδηγών για πρώτη φορά μετά το 2007 και τον Casey Stoner, ενώ μετά από 50 χρόνια βρίσκονται στην κορυφή ένας Ιταλός αναβάτης με μια ιταλική μοτοσικλέτα, από τον Giacomo Agostini και την MV Agusta.

Advertisement

Στο στρατόπεδο της Yamaha τα πράγματα γνώριζαν ότι θα είναι δύσκολα. Ο Fabio Quartararo ξεκίνησε τον αγώνα πολύ επιθετικά και γρήγορα βρέθηκε στη μάχη των πρώτων. Κάποιες δυνατές προσπεράσεις τον άφησαν λίγο μακριά από την κορυφή και όταν ηρέμησαν τα πράγματα βρέθηκε στην 4η θέση. Έκανε ότι μπορούσε για τη νίκη, αλλά τελικά έμεινε τέταρτος παραδίδοντας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στον Bagnaia.

Advertisement

Εκτός από την μάχη του τίτλο, ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός είχαμε στον αγώνα της Βαλένθια. Ο Alex Rins κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην Suzuki στον τελευταίο αγώνα του ιαπωνικού εργοστασίου στο MotoGP. Ο Ισπανός από την πρώτη στροφή του αγώνα πήρε την πρωτοπορία και πραγματοποίησε τέλεια εμφάνιση φτάνοντας σε μια ιστορική νίκη.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Brad Binder με KTM και Jorge Martin με Ducati, ενώ σημαντικές πτώσεις από θέσεις βάθρου είχαν οι Marc Marquez και Jack Miller. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν του MotoGP η οποία ήταν συναρπαστική καθώς είχαμε ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην ιστορία του θεσμού. Οι αναβάτες του MotoGP θα ξεκουραστούν για μία ημέρα και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου θα βρεθούν ξανά στην πίστα για τις πρώτες επίσημες δοκιμές του 2023.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα δούμε MotoGP στην Ελλάδα;
MotoGP Βαλένθια: Χατ-τρικ για τον Martin, 4ος ο Quartararo, 7ος ο Bagnaia
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)