Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Τι είπε ο Μαρκ Μάρκεθ για την Ducati

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Τι είπε ο Μαρκ Μάρκεθ για την Ducati

NEWSMOTO

MotoGP: Τι είπε ο Μαρκ Μάρκεθ για την Ducati

NEWSMOTO

Ο Μαρκ Μάρκεθ για πρώτη φορά του επιτραπεί να μιλήσει για τη νέα του μοτοσικλέτα το 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρκ Μάρκεθ εδώ και μερικές ημέρες είναι και επίσημα αναβάτης της Gresini Racing Ducati καθώς το συμβόλαιό του με την Honda ολοκληρώθηκε. Ο Ισπανός αναβάτης πλέον είναι ελεύθερος να μιλήσει για τη νέα του περιπέτεια και κυρίως να μιλήσει για την πρώτη του εντύπωση από την μοτοσικλέτα της Ducati.

Ο Μάρκεθ είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για μία ημέρα στις δοκιμές της Βαλένθια τον περασμένο Νοέμβριο την Ducati GP22 και αμέσως εντυπωσίασε κοινό και συναδέλφους, καθώς σημείωσε πολύ γρήγορους χρόνους. Εκείνη την περίοδο δεν επιτρεπόταν να μιλήσει στον Τύπο για τα συναισθήματά του, ωστόσο τώρα είναι ελεύθερος και το έκανε μέσα από μια συνέντευξη στο ισπανικό DANZ.

Advertisement
Advertisement

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αισθάνθηκε αμέσως άνετα με τη μοτοσικλέτα και χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα οι χρόνοι ήρθαν φυσιολογικά. Δεν θέλησε να κάνει συγκρίσεις με την μοτοσικλέτα της Honda που οδηγούσε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τόνισε ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που πρέπει να οδηγηθούν οι δύο μοτοσικλέτες.

Advertisement

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μάρκεθ τόνισε: «Ήταν μια μέρα προσαρμογής, κυρίως στη θέση οδήγησης. Αλλάξαμε μερικά πράγματα διότι σε κάποιους τομείς δεν αισθάνθηκα άνετα. Η ταχύτητα ωστόσο ήταν αρκετά καλή. Κατάλαβα τη μοτοσικλέτα και πως να χειριστώ τα συστήματα. Κατάφερα να προσαρμοστώ πιο γρήγορα από ότι περίμενα και αμέσως αισθάνθηκα καλά. Είχα καλή αίσθηση και οι χρόνοι ήρθαν χωρίς να το αναζητήσω».

Advertisement

Φυσικά, ο Ισπανός τόνισε ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο στον τομέα της επικοινωνίας με την ομάδα. Θυμίζουμε ότι η επίσημη παρουσίαση της ομάδας Gresini Ducati για το 2024 θα παρουσιαστεί στις 20 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Ο Κουαρταραρό έπεσε θύμα ομοφοβικών σχολίων στα social media
Τι κάνει μια KTM MotoGP στο χιονοδρομικό κέντρο; (+video)
Ducati: Τελικά ομάδα που κερδίζει… αλλάζει!