Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: Αδιάβροχος Oliveira πήρε τη νίκη στο Buriram

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ταϊλάνδης: Αδιάβροχος Oliveira πήρε τη νίκη στο Buriram

NEWSMOTO

MotoGP Ταϊλάνδης: Αδιάβροχος Oliveira πήρε τη νίκη στο Buriram

NEWSMOTO

Ο Miguel Oliveira με την KTM κέρδισε τον βρόχινο αγώνα της Ταϊλάνδης με το πρωτάθλημα να παίρνει φωτιά μετά την κακή εμφάνιση του Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο καιρός να κρατήθηκε καλά τις δύο πρώτες ημέρες του αγωνιστικού διημέρου MotoGP στην Ταϊλάνδης, ωστόσο η Κυριακή επιφύλασσε μια ωραιότατη βροχή στους αναβάτες. Σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν κάποιοι αναβάτες που είναι μάστερ και ένας από αυτούς αποδεικνύεται πως είναι ο Miguel Oliveira με την KTM.

Ο Πορτογάλος αναβάτης, γνωρίζαμε από την νίκη που είχε πάρει στον βρεγμένο αγώνα της Ινδονησίας στο ξεκίνημα της χρονιάς, ότι είναι πολύ δυνατός στη βροχή. Η εκκίνησή του ήταν πολύ καλή και αμέσως βρέθηκε μέσα στην πρώτη εξάδα. Δεν άργησε να δείξει ότι είχε καλύτερο ρυθμό από όλους και ανέβηκε στην πρώτη θέση στα μέσα της διαδρομής. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και τελικά έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη που είναι η δεύτερη φετινή του.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική ήταν για μια ακόμα φορά η εμφάνιση του Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός έδειξε στο ξεκίνημα ότι θα είχαμε επανάληψη της νίκης στην Ιαπωνία και πίεσε στο όριο για να κερδίσει, ωστόσο ο Oliveira του χάλασε το σερί.

Μάχη είχαμε και για την 3η θέση του βάθρου με τους Pecco Bagnaia, Johann Zarco και Marc Marquez να τη διεκδικούν. Ο Bagnaia τελικά επικράτησε των αντιπάλων του και πήρε την 3η θέση μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία στους 2 βαθμούς. Το πρωτάθλημα αρχίζει από την αρχή με 3 αγώνες να απομένουν.

Advertisement

Απίστευτο αγώνα έκανε ο Johann Zarco με την Pramac Racing ο οποίος μετά το κακό του ξεκίνημα άρχισε να γράφει συνεχόμενους ταχύτερους γύρους. Στο τέλος είχε τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη, αλλά προτίμησε να μείνει πίσω από τον Bagnaia και να βοηθήσει τον συναθλητή του στην Ducati να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Enea Bastianini ο οποίος παραμένει στη μάχη του τίτλου, ενώ οι Vinales, Alex Marquez, Martin και Binder έκλεισαν τη δεκάδα.

Advertisement

Τραγικός ήταν ο αγώνας του πρωτοπόρους της βαθμολογίας Fabio Quartararo. Ο αναβάτης της Yamaha δεν ξεκίνησε καλά και όσο περνούσαν οι γύροι έχανε έδαφος, μένοντας τελικά να παλεύει για την 18η θέση (!). Τελικά, τερμάτισε στην 17η θέση, φεύγοντας από την Ταϊλάνδη με μηδέν βαθμούς και βλέποντας τη διαφορά του στη βαθμολογία να μειώνεται στους 2 βαθμούς.

Πολύ μέτριος ήταν ο αγώνας και για τον Aleix Espargaro ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση δεχόμενος και ποινή Μεγάλου Γύρου σε επαφή που είχε με τον Brad Binder. Ο τρίτος της παρέας με άσχημο αποτέλεσμα ήταν ο κάτοχος της pole position Marco Bezzecchi ο οποίος τερμάτισε μόλις στην 16η θέση.

Επόμενος αγώνας σε 2 εβδομάδες (16 Οκτωβρίου) στην πίστα Philip Island της Αυστραλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ταϊλάνδης: «Κατάληψη» στο Buriram από την Ducati
MotoGP: Το αγόρι με τα τατουάζ
MotoGP Ταϊλάνδης: Πρόγραμμα και προβλέψεις