Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο Sprint: Τέλειος αγώνας, τέλεια νίκη για τον Μαρτίν

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Σαν Μαρίνο Sprint: Τέλειος αγώνας, τέλεια νίκη για τον Μαρτίν

NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο Sprint: Τέλειος αγώνας, τέλεια νίκη για τον Μαρτίν

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Μιζάνο και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Μπανάια.

Advertisement
Advertisement

Ο Χόρχε Μαρτίν γνώριζε πριν την εκκίνηση του Αγώνα Sprint στο Μιζάνο ότι αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να πάρει το απόλυτο προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και τραυματία Πέκο Μπανάια.

Ο Ισπανός απέδειξε ότι όταν χρειάζεται μπορεί να συγκεντρωθεί στο μέγιστο και να αποδώσει τέλεια φτάνοντας τελικά στον στόχο του. Ο Μαρτίν λοιπόν έκανε τον τέλειο αγώνα στο Μιζάνο και κατάφερε να κερδίσει από την pole position. Από τον πρώτο γύρο δεν είχε πρόβλημα να οδηγήσει τον αγώνα και με δυνατό ρυθμό να ελέγξει τη διαφορά στην κορυφή, παίρνοντας τελικά τους πολύτιμους 12 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της Mooney VR46. Ο Ιταλός, έχοντας και εκείνος πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι, έκανε ότι μπορούσε να μείνει κοντά στον Μαρτίν, ωστόσο δεν είχε κάτι περισσότερο για να παλέψει και προτίμησε να μείνει τελικά στη 2η θέση.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο απίθανος Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. Ο πρωταθλητής παρά τους πόνους στο πόδι, έκανε έναν σταθερό αγώνα, πάλεψε σκληρά με τους αναβάτες της KTM και τελικά ανταμείφθηκε με ένα βάθρο. Πίσω από τον Μπανάια ήταν σε όλο τον αγώνα ο 37χρονος αναβάτης δοκιμών Ντάνι Πεντρόζα με την KTM σε μια έκτακτη συμμετοχή που θα θυμάται για πολύ καιρό ο Ισπανός.

Advertisement

Στην 5η θέση τερμάτισε ο θεαματικός Μπραντ Μπίντερ με την KTM ο οποίος ταλαιπωρήθηκε μετά την πολύ κακή εκκίνηση που έκανε. Την εξάδα έκλεισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, αφήνοντας πίσω τους Λούκα Μαρίνι, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Άλεξ Μάρκεθ και Μαρκ Μάρκεθ.

Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται το Grand Prix του Σαν Μαρίνο.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Σαν Μαρίνο: Εντυπωσιακή pole για τον Μαρτίν
MotoGP Σαν Μαρίνο: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια