Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο: Νίκη χρυσάφι του Μαρτίν, ηρωικό βάθρο ο Μπανάια

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Σαν Μαρίνο: Νίκη χρυσάφι του Μαρτίν, ηρωικό βάθρο ο Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Σαν Μαρίνο: Νίκη χρυσάφι του Μαρτίν, ηρωικό βάθρο ο Μπανάια

NEWSMOTO

Ανίκητος ο Χόρχε Μαρτίν στο Μιζάνο κατάκτησε τη νίκη και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολόγια από τον τραυματία Μπανάια.

Advertisement
Advertisement

Ο Χόρχε Μαρτίν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό το αγωνιστικό τριήμερο MotoGP στο Σαν Μαρίνο έκανε το χρέος του. Ο Ισπανός, έχοντας δείξει την ανωτερότητά του από το Σάββατο στον Αγώνα Sprint ξεκίνησε δυναμικά και το Grand Prix της Κυριακής.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η δουλειά του δεν ήταν εύκολη καθώς είχε πίσω του τον Πέκο Μπανάια και τον Μάρκο Μπεζέκι να τον καταδιώκουν. Στον 16ο γύρο όμως του αγώνα πήρε την απόφαση να ανεβάσει το ρυθμό του για να ξεφύγει στην κορυφή, κάτι που κατάφερε να κάνει δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για να φτάσει στη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος, ο Ισπανός της Pramac Ducati έφτασε σε μια πειστική νίκη αφήνοντας τους Ιταλούς αντιπάλους του πίσω. Ο Μαρτίν πλέον έχει μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου καθώς η διαφορά του από τον Μπανάια είναι στους 36 βαθμούς.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Mooney VR46 Ducati. Ο Ιταλός πάλεψε σε όλο τον αγώνα να περάσει τον Μπανάια και όταν το έκανε δεν είχε το κάτι παραπάνω να πιάσει τον Μαρτίν για τη νίκη. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια έπειτα από έναν ηρωικό αγώνα με το τραυματισμένο του πόδι να τον εμποδίζει να κρατήσει την συγκέντρωσή του σε όλο τον αγώνα.

Advertisement

Στην 4η θέση ήταν ξανά ο Ντάνι Πεντρόζα ο οποίος με διαφορά έκλεψε την παράσταση στο Μιζάνο. Ο βετεράνος Ισπανός της KTM έδειξε ότι ακόμα και στα 37 του χρόνια και παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν μόλις ο 3ος αγώνας του στα τελευταία 5 χρόνια, έχει ακόμα τη δίψα και τις ικανότητες να παλέψει με τους κορυφαίους του MotoGP.

Advertisement

Στην εξάδα βρέθηκαν οι Μάβερικ Βινιάλες και Μιγκέλ Ολιβέιρα με τις Aprilia, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Μαρκ Μάρκεθ στην 7η θέση με την Repsol Honda. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ραούλ Φερνάντεζ, Λούκα Μαρίνι και Γιόχαν Ζάρκο. Σημαντικότερη πτώση ήταν εκείνη του Μπραντ Μπίντερ τη στιγμή που πάλευε για το βάθρο με την KTM του.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (22-24 Σεπτεμβρίου) στην Ινδία και την πίστα Budhh International Circuit.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Σαν Μαρίνο: Εντυπωσιακή pole για τον Μαρτίν
MotoGP Σαν Μαρίνο Sprint: Τέλειος αγώνας, τέλεια νίκη για τον Μαρτίν
MotoGP Καταλονίας: «1-2» η Aprilia, σοβαρό ατύχημα και τραυματισμός Μπανάια