Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP San Marino Κατατακτήριες : Ένας Αυστραλός χάλασε το πάρτι των Ιταλών

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP San Marino Κατατακτήριες : Ένας Αυστραλός χάλασε το πάρτι των Ιταλών

NEWSMOTO

MotoGP San Marino Κατατακτήριες : Ένας Αυστραλός χάλασε το πάρτι των Ιταλών

NEWSMOTO

Ο Jack Miller αποδείχτηκε ο πιο γενναίος και ανταμείφθηκε με την pole position στο Misano.

Advertisement
Advertisement

Συναρπαστικές και γεμάτες εκπλήξεις ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Misano για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, με τον καιρό να παίζει τελικά αποφασιστικό ρόλο. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες κατατακτήριες ξεκίνησε να ψιχαλίζει στην πίστα της Αδριατικής με αποτέλεσμα οι αναβάτες να πρέπει στους πρώτους γύρους να διερευνήσουν το επίπεδο πρόσφυσης της πίστας.

Η βροχή παρόλα αυτά σταμάτησε και συνεχώς η πίστα βελτιωνόταν φτάνοντας στο τέλος των 15 λεπτών της περιόδου να είναι εντελώς καθαρή και οι αναβάτες να τα δίνουν όλα με σλικ ελαστικά. Ο αναβάτης, ο οποίος «διάβασε» καλύτερα τις συνθήκες και τελικά κινήθηκε ταχύτερα ήταν ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός σημείωσε χρόνο 1:31.899 στην τελευταία του προσπάθεια και κατάφερε να πάρει την pole position, η οποία ήταν η πρώτη έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες ο Pecco Bagnaia με την Ducati. Ο Ιταλός παρά το γεγονός ότι έγραψε έναν εξαιρετικό χρόνο δεν θα γευτεί τη χαρά του αποτελέσματος που πέτυχε καθώς είχε τιμωρηθεί την Παρασκευή με ποινή τριών θέσεων στο grid. Ο Ιταλός λοιπόν θα εκκινήσει τον αγώνα από την 5η θέση. Τη θέση του Bagnaia κληρονόμησε τελικά ο Enea Bastianini με την Gresini Ducati. Μαζί με τον Ιταλό στην πρώτη σειρά θα βρεθεί επίσης ο Marco Bezzecchi με την Mooney VR46, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales, ο οποίος έσπασε την κυριαρχία των Ducati με την εργοστασιακή Aprilia.

Advertisement

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Johann Zarco με την Ducati της Pramac, ενώ στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Marini, Quartararo, Aleix Esargaro και Oliveira. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo με Yamaha τελικά δεν εννοήθηκε από τις συνθήκες στην πίστα και κινήθηκε πιο αργά από ότι είχε δείξει όλο το τριήμερο, ενώ προβλήματα είχε και ο διεκδικητής του τίτλου Aleix Espargaro.

Advertisement

Ο αγώνας της Κυριακής πραγματοποιείται στις 15:00 στην πίστα Misano της Ιταλίας.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Τα τελευταία κομμάτια του μεταγραφικού παζλ
Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023
Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)