Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023

NEWSMOTO

Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023

NEWSMOTO

H GasGas θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα κατασκευαστή που μπαίνει στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Την ισπανική εταιρεία GasGas την έχουμε γνωρίσει από τα ποιοτικά εκτός δρόμου μοντέλα της και τις επιτυχίες στους αγώνες motocross και enduro. Πλέον, από το 2023, το λογότυπο της εταιρείας θα το βρίσκουμε και στην κορυφαία κατηγορία MotoGP καθώς στη διάρκεια του Αυστριακού GP ανακοινώθηκε μια νέα συνεργασία μεταξύ της ομάδας Tech3 και της GasGas.

Η GasGas όπως είναι γνωστό, ανήκει στον Όμιλο Pierer ο οποίος κάτω από την ομπρέλα του έχει επίσης τις KTM και Husqvarna. Οι άνθρωποι της εταιρείας λοιπόν, σκέφτηκαν ότι καλό θα ήταν να φέρουν και την GasGas στο MotoGP με έμμεσο τρόπο καθώς οι μοτοσικλέτες θα παραμείνουν οι KTM RC16, μόνο που στην περίπτωση της Tech3 θα φέρουν τα λογότυπα της GasGas. Ο κατασκευαστής δεν θα βαθμολογείται ξεχωριστά και οι βαθμοί θα προσμετρούν στην KTM, ενώ στο τεχνικό κομμάτι θα πρέπει οι μοτοσικλέτες να είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες της KTM.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την προσθήκη της GasGas στο πρωτάθλημα, είχαμε την παράλληλη ανακοίνωση και του πρώτου αναβάτη της ομάδας. Ο Pol Espargaro εγκαταλείπει την Repsol Honda με την οποία αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια και επιστρέφει στην ομάδα του Herve Poncharal για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο νέο project.

Ο Ισπανός έχει εμπειρία από τις μοτοσικλέτες της KTM καθώς στο παρελθόν είχε σημαντικές επιτυχίες και βοήθησε να εξελιχθεί η μοτοσικλέτα. Όσο για τον δεύτερο αναβάτη της ομάδας, αυτός σίγουρα δεν θα είναι ο Remy Gardner, ούτε ο Raul Fernandez ο οποίος είναι πιθανό να μετακομίσει στην Aprilia.

Advertisement

Ο Pit Beirer, Διευθυντής της GasGas Motorsports, σχολίασε: «Η GasGas είναι μια μάρκα που της αρέσει να κερδίζει. Έχει φτάσει σε απίθανο επίπεδο απόδοσης σε πρωταθλήματα όπως το MXGP, το Supercross, το Enduro και τα Rally όπου έχει κατακτήσει νίκες, πρωταθλήματα, τίτλους. Είναι μια σχετικά νέα μάρκα για εμάς και έχουμε θέσει πλέον νέους στόχους. Χάρη στους δυνατούς συνεργάτες μας, την Aspar, στην Moto3 και την Moto2, καταφέραμε οι μοτοσικλέτες της GasGas να είναι αμέσως ανταγωνιστικές και κορυφαίες στις κατηγορίες τους. Θα ήταν υπέροχο να δούμε να συμβαίνει το ίδιο και στην κορυφαία κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Herve και την ομάδα Tech3 για την ανοιχτή προσέγγιση που έχουν και μας υποστηρίζουν σε αυτήν την αλλαγή για να γίνουν η GasGas Factory Racing Team».

Advertisement