Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας QP: Μαγικος Marquez πήρε την πρώτη pole της χρονιάς

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Πορτογαλίας QP: Μαγικος Marquez πήρε την πρώτη pole της χρονιάς

NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας QP: Μαγικος Marquez πήρε την πρώτη pole της χρονιάς

NEWSMOTO

Ο Marc Marquez έβγαλε τον άσσο από το μανίκι του και πήρε την πρώτη pole position του 2023 με την Repsol Honda.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με πιο δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τις κατατακτήριες δοκιμές να μας χαρίζουν θέαμα κορυφαίου επιπέδου. Τόσο στο Q1 όσο και στο Q2 οι αναβάτες τα έδωσαν όλα και οι εναλλαγές ήταν πολλές στην κατάταξη πριν τελικά ο Marc Marquez δείξει σε όλους ότι επέστρεψε και μάλιστα με κρότο.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ξεκίνησε την επίθεσή του από το Q1 όταν κατάφερε με εμφατικό τρόπο να περάσει στο Q2 σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πίστας. Στο δεύτερο 15λεπτο (Q2) προσπάθησε ξανά να κινηθεί στο όριο και να βρει έναν γρήγορο αναβάτη να ακολουθήσει για να μπορέσει να γράψει ξανά έναν γρήγορο χρόνο.

Στα τελευταία λεπτά κατάφερε να βρεθεί πίσω από τους Enea Bastianini και Miguel Oliveira, πήρε τεράστιο ρίσκο και ανταμείφθηκε με την 92η pole position την καριέρα του και την 64η στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκάθαρα ο Ισπανός δεν έχει τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη τόσο στον αγώνα Sprint όσο και στον αγώνα της Κυριακής, αλλά όπως απέδειξε σήμερα, είναι ικανός για την έκπληξη ανά πάσα στιγμή.

Advertisement

Από την δεύτερη θέση των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής θα εκκινήσει ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός συνήλθε γρήγορα από την πτώση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές το πρωί του Σαββάτου και γρήγορα έδειξε ότι είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Portimao.

Advertisement

Από την τελευταία θέση της πρώτης σειράς του grid θα εκκινήσει ο πάντα γρήγορος Jorge Martin, ενώ ο τοπικός ήρωας Miguel Oliveira κατάφερε να φέρει την Aprilia της RNF στην 4η θέση γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του. Στη δεύτερη σειρά του grid βρέθηκαν επίσης οι Jack Miller (KTM) και Enea Bastianini (Ducati). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Vinales, Bezzecchi, Marini και Zarco.

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Pol Espargaro ο οποίος είχε μια άσχημη πτώση την Παρασκευή και τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά. Ευτυχώς, ο Ισπανός έχει αποφύγει τον κίνδυνο και τα τραύματά του στη μέση, τον πνεύμονα και το σαγόνι θα έχουν πλήρη αποθεραπεία.

Θυμίζουμε ότι στις 17:00 το Σάββατο 25 Μαρτίου πραγματοποιείται ο πρώτος αγώνας Sprint του MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP 2023: Το πρωτάθλημα αρχίζει!
MotoGP: Νυστέρι για τον Aleix Espargaro
MotoGP: Ο εφιάλτης του Alex Rins (+video)