Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το MotoGP ταξιδεύει στον «Καθεδρικό της Ταχύτητας» για το Grand Prix Ολλανδίας.

Advertisement
Advertisement

Φτάσαμε στον 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP που θα είναι και ο τελευταίος πριν την καλοκαιρινή διακοπή του θεσμού μέσα τον Αύγουστο. Το Grand Prix της Ολλανδίας πραγματοποιείται το αγωνιστικό τριήμερο 23-25 Ιουνίου στην ιστορική πίστα του Άσσεν – τον γνωστό και ως «Καθεδρικό της Ταχύτητας».

Την Κυριακή που μας πέρασε, στο Γερμανικό GP, τα δεδομένα άλλαξαν με τον Χόρχε Μαρτίν να κατακτά την κορυφή στους δύο αγώνες. Εκτός από την δεδομένη του ταχύτητα, έδειξε και μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πέκο Μπανάια, έχοντας απαντήσεις σε όλες τις επιθέσεις του Ιταλού.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρτίν είναι πολύ φορμαρισμένος και δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 16 βαθμούς πίσω από τον Μπανάια. Αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο τότε σίγουρα ο Μπανάια απέκτησε έναν σοβαρό αντίπαλο στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Σώστε τον Μάρκεθ

Μπορεί η μάχη για τη νίκη στη Γερμανία να ήταν εντυπωσιακή και οι Ducati να κυριαρχούν για μια ακόμα φορά, ωστόσο το θέμα συζήτησης που κυριάρχησε ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός της Repsol Honda είχε ένα εφιαλτικό τριήμερο στη Γερμανία σε μια πίστα που είναι μια από τις αγαπημένες του. Τα πράγματα ήταν τραγικά με τον Ισπανό να πέφτει 5 φορές και μάλιστα τις 3 από αυτές με άσχημο τρόπο, κάτι που τον οδήγησε σε απόσυρση από τον κυριακάτικο αγώνα με σπασμένο ένα δάχτυλο στο χέρι.

Advertisement

Ο Μάρκεθ είναι ξεκάθαρα πολύ απογοητευμένος από την Honda η οποία δείχνει ανήμπορη να βελτιώσει αυτήν τη στιγμή τη μοτοσικλέτα. Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή θα βλέπουμε τον ταχύτατο Ισπανό είτε να οδηγεί αδιάφορα για μια θέση στη 15άδα, είτε να πιέζει για καλά αποτελέσματα με το ρίσκο να συνεχίσει να τραυματίζεται. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται ο Φάμπιο Κουαρταράρο στην Yamaha με τον Γάλλο να έχει αποδεχτεί πλέον ότι η μοτοσικλέτα του είναι ικανή μόνο για μέτρια αποτελέσματα.

Προβλέψεις του MotoGP στο Άσσεν

Η πίστα του Άσσεν είναι μια από τις αγαπημένες του Πέκο Μπανάια και ο Ιταλός είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Στο δρόμο για την κορυφή αναμένεται να έχει μαζί του τον φορμαρισμένος Μαρτίν, αλλά και τον Μάρκο Μπεζέκι ο οποίος πέρυσι είχε ανέβει στο βάθρο.

Advertisement

Από τη μάχη της νίκης δεν θα λείπουν οι αναβάτες της Aprilia, ιδιαίτερα ο Μάβερικ Βινιάλες που λατρεύει το Άσσεν και χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα. Οι δύο KTM των Μίλερ και Μπίντερ θα είναι στο κόλπο του βάθρου, το ίδιο και οι Ζάρκο και Μαρίνι. Οι αναβάτες της Honda και της Yamaha αναμένεται να είναι ξανά παρατηρητές στον αγώνα. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι τη θέση του τραυματία Ζοάν Μιρ θα πάρει ο Ίκερ Λεκουόνα και τη θέση του τραυματία Άλεξ Ρινς θα πάρει ο Στέφαν Μπράντλ.

Πρόγραμμα MotoGP Ολλανδίας

Παρασκευή 23 Ιουνίου

11:45 Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 24 Ιουνίου

11:10 Ελεύθερες Δοκιμές 3
11:50 Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 Αγώνας Sprint

Κυριακή 25 Ιουνίου

12:00 Αγώνας Moto3
13:15 Αγώνας Moto2
15:00 Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Γερμανίας: Άνοιξε το δρόμο προς τον τίτλο ο Μαρτίν με τη νίκη στο «Ring»
MotoGP Γερμανίας Sprint: Νίκη για τον Μαρτίν
MotoGP Γερμανίας QP: Το τέλειο timing του Μπανάια και το «beef» μεταξύ Ζάρκο και Μάρκεθ