Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας: Άνοιξε το δρόμο προς τον τίτλο ο Μαρτίν με τη νίκη στο «Ring»

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Γερμανίας: Άνοιξε το δρόμο προς τον τίτλο ο Μαρτίν με τη νίκη στο «Ring»

NEWSMOTO

MotoGP Γερμανίας: Άνοιξε το δρόμο προς τον τίτλο ο Μαρτίν με τη νίκη στο «Ring»

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν πήρε την νίκη στο Σάχσενρινγκ και μείωσε πολύ τη διαφορά από τον Μπανάια.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε ότι ο Χόρχε Μαρτίν είναι σε εξαιρετική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς και η νίκη σε κανονικό αγώνα ήταν θέμα χρόνου, αλλά η εμφάνισή του στο Grand Prix της Γερμανίας ήταν αποστομωτική. Ο Ισπανός της Pramac Ducati, όπως και στον Αγώνα Sprint ξεκίνησε δυνατά και βρέθηκε άμεσα στη μάχη της νίκης.

Βασικός του αντίπαλος ήταν ο Πέκο Μπανάια με τον οποίο ξέφυγαν από τους υπόλοιπους και έμειναν μόνοι τους να παλέψουν για την πρώτη θέση. Στο μέσο του αγώνα ο Μπανάια αποφάσισε να κάνει την κίνησή του και πέρασε πρώτος, ωστόσο ο Μαρτίν ήξερε ότι είχε καλό ρυθμό και κράτησε την ψυχραιμία του.

Advertisement
Advertisement

Στους τελευταίους γύρους τα πράγματα έγιναν πιο έντονα με τον Μαρτίν να περνάει ξανά μπροστά. Ο Μπανάια όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη από τον Ισπανό, ωστόσο σήμερα ήταν η μέρα του Μαρτίν. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Μαρτίν σε κανονικό GP από το 2021 και πλέον η διαφορά του από τον πρώτο Μπανάια στη βαθμολογία είναι στους 16 βαθμούς.

Ο Πέκο Μπανάια ήταν ξανά πολύ δυνατός και σε πολλά σημεία του αγώνα έδειχνε έτοιμος να πάρει μια ακόμα νίκη, αλλά ένα μικρό λάθος στην αρχή του τελευταίους γύρου τον απέτρεψε από το να πάρει τελικά την πρώτη θέση.

Advertisement

Πολύ καλή εμφάνιση για μια ακόμα φορά πραγματοποίησε ο Γιόχαν Ζάρκο με την Pramac Ducati. Ο Γάλλος δεν ξεκίνησε καλά και έμεινε αρχικά στην 7η θέση, σταδιακά όμως είχε τον ρυθμό να περάσει τους αντιπάλους του και να φτάσει τελικά στην 3η θέση. Από το μέσο του αγώνα και έπειτα έκανε μοναχικό αγώνα και έφτασε τελικά σε ακόμα ένα βάθρο.

Advertisement

Πίσω από τον Ζάρκο τερμάτισε στην 4η θέση ο Μάρκο Μπεζέκι, ενώ οι Μαρίνι και Μίλερ έκλεισαν την εξάδα. Πολύ καλή εμφάνιση από τους αναβάτες της Gresini Ducati, Άλεξ Μάρκεθ και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο στην 7η και 9η θέση αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπαστιανίνι και Ολιβέιρα. Σημαντική πτώση ήταν εκείνη του Μπραντ Μπίντερ από την 3η θέση, ενώ εγκατέλειψε τον αγώνα ο Μάβερικ Βινιάλες.

Advertisement

Στο Grand Prix της Γερμανίας δεν πήρε μέρος ο Μαρκ Μάρκεθ μετά τον τραυματισμό του στο χέρι από την πτώση στο πρωινό ζέσταμα της Κυριακής.

Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή (23-25 Ιουνίου) των εκλογών στο Άσσεν της Ολλανδίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Γερμανίας QP: Το τέλειο timing του Μπανάια και το «beef» μεταξύ Ζάρκο και Μάρκεθ
MotoGP Γερμανίας Sprint: Νίκη για τον Μαρτίν
MotoGP Γερμανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις