Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Ασύλληπτη pole για τον Martin, πολύ πίσω οι διεκδικητές του τίτλου

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μαλαισίας: Ασύλληπτη pole για τον Martin, πολύ πίσω οι διεκδικητές του τίτλου

NEWSMOTO

MotoGP Μαλαισίας: Ασύλληπτη pole για τον Martin, πολύ πίσω οι διεκδικητές του τίτλου

NEWSMOTO

Με ένα απίστευτο ρεκόρ ο Jorge Martin πήρε την pole potision στην Sepang, πτώσεις για Bagnaia-Espargaro, 12ος ο Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Δραματικές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές MotoGP της Μαλαισίας στην πίστα της Sepang με το άγχος των διεκδικητών του τίτλου να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Εκείνος όμως που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πιέσει στο όριο και να κυριαρχήσει ήταν ο Jorge Martin. Ο Ισπανός της Pramac Ducati πραγματικά «έσπασε» τα χρονόμετρα σημειώνοντας στην τελευταία του προσπάθεια χρόνο 1:57.790 που είναι φυσικά νέο ρεκόρ πίστας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μοτοσικλέτα γυρίζει στο 1:57 στην πίστα της Sepang, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του Fabio Quartararo καταρρίφθηκε για πάνω από μισό δευτερόλεπτο! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο μελλοντικός αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, Enea Bastianini με την Gresini. Ο Ιταλός δεν κατάφερε να έρθει στα επίπεδα του Martin, ωστόσο είχε καλή απόδοση και τελικά βρέθηκε στην πρώτη σειρά τοτ grid.

Advertisement
Advertisement

Την τελευταία θέση της σχάρας εκκίνησης στην 3η θέση συμπλήρωσε ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός αρχικά προσπάθησε να ακολουθήσει τον Bagnaia στην τελευταία του προσπάθεια, αλλά έμεινε μόνος του μετά την πτώση του Ιταλού. Ο χρόνος του τελικά ήταν αρκετός για να τον φέρει στην 3η θέση. Από τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Marco Bezzecchi, Alex Rins και Luca Marini, ενώ εξαιρετική ήταν η απόδοση του Franco Morbidelli ο οποίος έφερε την Yamaha του στην 7η θέση, μπροστά από την Aprilia του Maverick Vinales.

Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές μπορεί να ξεκίνησαν καλά για τον Pecco Bagnaia καθώς πέρασε εύκολα από το Q1 στο Q2, ωστόσο η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Ο Ιταλός προσπάθησε να κάνει ένα καλό γύρο στην τελευταία του προσπάθεια, αλλά σημείωσε πτώση και έμεινε τελικά στην 9η θέση. Μέσα στην ατυχία του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είδε τον Aleix Esaprgaro επίσης να πέφτει με την Aprilia και να μένει στη 10η θέση.

Advertisement

Η απογοήτευση των κατατακτηρίων ήταν ξεκάθαρα ο Fabio Quartararo ο οποίος έμεινε μόλις στη 12η θέση. Ο Γάλλος, στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς επηρεάστηκε από το άγχος και την πίεση με αποτέλεσμα να κάνει συνεχώς λάθη και να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο αγώνας της Κυριακής αναμένεται πολύ δύσκολος για τον αναβάτη της Yamaha ο οποίος αν δεν αντιδράσει απλά θα χάσει το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 10:00 το πρωί.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μαλαισίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023