Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανία: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Μ. Βρετανία: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανία: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει μετά από 5 εβδομάδες διακοπών με το Grand Prix του Silverstone.

Advertisement
Advertisement

Στην θρυλική πίστα του Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές οι αναβάτες του MotoGP για να ριχτούν και πάλι στη μάχη του πρωταθλήματος. Μετά από πέντε εβδομάδες όλα είναι έτοιμα να δούμε ξανά τις πρωτότυπες μοτοσικλέτες των σχεδόν 300 ίππων στην πίστα με τον 9ο γύρο να πραγματοποιείται στην ιστορική βρετανική πίστα.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τον προηγούμενο αγώνα στην Ολλανδία όπου νικητής ήταν ο Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό momentum πριν την καλοκαιρινή διακοπή έχοντας τρεις νίκες, στους τέσσερις αγώνες (συμπεριλαμβανομένων των Sprint).

Ο αναβάτης της Ducati επιστρέφει με μια καλή διαφορά στη βαθμολογία της τάξης των 35 βαθμών με τους Χόρχε Μαρτίν και Μάρκο Μπεζέκι να δείχνουν οι μόνοι που μπορούν να τον απειλήσουν.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγή στο πρόγραμμα

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα ενόψει Silverstone είναι η αλλαγή στη μορφή του αγωνιστικού τριημέρου που αποφασίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Πλέον, η τελική κατάταξη που θα καθορίζει την είσοδο των αναβατών στο Q2 των κατατακτηρίων θα βγαίνει μόνο από το αποτέλεσμα της απογευματινής περιόδου ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Αυτό σημαίνει ότι η πρωινή περίοδος ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής δεν θα είναι πιεστική για τους αναβάτες και θα μπορούν να δουλέψουν συγκεντρωμένοι στο στήσιμο των μοτοσικλετών χωρίς το άγχος της κατάταξης.

Advertisement

Ακόμα ένας κανονισμός που θα εφαρμοστεί από το Silverstone είναι ο μετρητής πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών ο οποίος είχε μέχρι τώρα δοκιμαστικό χαρακτήρα. Ο ενιαίος πλέον μετρητής θα ελέγχει την πίεση των ελαστικών στους αγώνες και αν βρεθεί κάποια παράβαση θα υπάρξουν ποινές.

Επιστροφές και απουσίες

Advertisement

Το Silverstone θα σημάνει την επιστροφή πολλών αναβατών που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς το προηγούμενο διάστημα. Η αρχή γίνεται με τον Ζοάν Μιρ ο οποίος επιστρέφει στη σέλα της Repsol Honda, ενώ ο Πολ Εσπαργκαρό θα κάνει την μεγάλη επάνοδο στην GasGas έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο Πορτιμάο.

Σε πλήρη φόρμα θα εμφανιστούν επίσης οι Ένεα Μπαστιανίνι, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεζ, ενώ και ο Μαρκ Μάρκεθ αναμένεται να είναι πανέτοιμος για το Βρετανικό Grand Prix.

Advertisement

Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι απουσίες από το Silverstone. Ο Άλεξ Ρινς δεν θα οδηγήσει την LCR Honda συνεχίζοντας την αποθεραπεία από τον τραυματισμό του στο πόδι στο Μουτζέλο. Ένα νέο της τελευταίας στιγμής είναι ότι η Φράνκο Μπορμπιντέλι δεν θα συνεχίσει με τη Yamaha το 2024. Τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα πάρει το 2024 ο Άλεξ Ρινς με συμβόλαιο ενός έτους.

Προβλέψεις GP Μ. Βρετανίας

Οι προβλέψεις για το Grand Prix του Silverstone είναι πολύ δύσκολες καθώς θα πρέπει να δούμε πως θα επιστρέψουν στην πίστα οι αναβάτες από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το φαβορί για τη νίκη είναι ξανά ο Πέκο Μπανάια ο οποίος και πέρυσι είχε πρωταγωνιστήσει στη βρετανική πίστα. Δυνατός πέρυσι ήταν και ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, αλλά δύσκολα θα παλέψει φέτος για τη νίκη. Δυνατοί αντίθετα αναμένονται οι αναβάτες της Mooney VR46, Μάρκο Μπεζέκι και Λούκα Μαρίνι, όπως και οι φορμαρισμένοι αναβάτες της KTM, Τζακ Μίλερ και Μπράντ Μπίντερ.

Στη μάχη του βάθρου θα είναι ο Χόρχε Μαρτίν και ο Γιόχαν Ζάρκο της Pramac Racing, όπως και Ένεα Μπαστιανίνι ο οποίος επιστρέφει χωρίς πλέον δικαιολογίες σε πλήρη φόρμα. Ίσως δούμε τον Φάμπιο Κουαρταραρό να φέρνει την Yamaha ψηλά σε μια πίστα που ταιριάζει την M1, ενώ πάντα υπολογίσιμος θα πρέπει να θεωρείτε ο Μαρκ Μαρκέθ.

Πρόγραμμα GP Μ. Βρετανίας

Παρασκευή 4 Αυγούστου

12:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
17:00 – Δοκιμές

Σάββατο 5 Αυγούστου

12:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
12:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
13:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
17:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 6 Αυγούστου

13:15 – Αγώνας Moto3
15:00 – Αγώνας MotoGP
16:30 – Αγώνας Moto2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone
Το απίστευτο δώρο της Suzuki σε αναβάτη MotoGP (+video)
Διακοπές στο motorhome ενός πρωταθλητή MotoGP