Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας Sprint: Νίκη στο «σπίτι του» ο Εσπαργκαρό

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας Sprint: Νίκη στο «σπίτι του» ο Εσπαργκαρό

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας Sprint: Νίκη στο «σπίτι του» ο Εσπαργκαρό

NEWSMOTO

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα Sprint στη Βαρκελώνη με την Aprilia.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε από την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές ότι η Aprilia έχει έρθει πανέτοιμη να κυριαρχήσει στη Βαρκελώνη και το Grand Prix της Καταλονίας. Οι προβλέψεις αποδείχτηκαν σωστές και φάνηκαν ξεκάθαρα στον Aγώνα Sprint του Σαββάτου.

Μπορεί ο Πέκο Μπανάια να είχε την pole position στο grid και να ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, αλλά σύντομα φάνηκε ότι ο Αλέιξ Εσπαργκαρό είχε ανώτερο ρυθμό. Λίγο πριν τη μέση του αγώνα έκανε την επίθεσή του στον Ιταλό και πέρασε στην πρώτη θέση, φτιάχνοντας μια διαφορά ασφαλείας. Τελικά έφτασε σε μια άνετη νίκη και πανηγύρισε μέσα στην πατρίδα του την πρώτη θέση που τόσο ήθελε.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια σε έναν αγώνα όπου οι Ducati φάνηκε να έχουν τελικά τρωτά σημεία. Ο Ιταλός παρόλα αυτά έκανε σωστή διαχείριση και πήρε τη δεύτερη θέση αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά στη βαθμολογία. Ο Μάβερικ Βινιάλες με τη δεύτερη εργοστασιακή Aprilia επίσης είχε δυνατό ρυθμό και πάλεψε σκληρά για τη 2η θέση, ωστόσο δεν ρίσκαρε στο τέλος και έμεινε στην 3η θέση.

Advertisement

Στην 4η θέση έμεινε ο Μπραντ Μπίντερ με την εργοστασιακή KTM, αφήνοντας πίσω του τον πολύ δυνατό Μιγκέλ Ολιβέιρα με την Aprilia της RNF. Την εξάδα έκλεισε ο Χόρχε Μαρτίν ο οποίος παρότι έκανε εξαιρετική εκκίνηση έχασε έδαφος και έμεινε τελικά πίσω. Μέτριο αγώνα έκανε επίσης ο Μάρκο Μπεζέκι στην 7η θέση, ενώ στη δεκάδα μπήκαν οι Ένεα Μπαστιανίνι και Άλεξ Μάρκεθ.

Advertisement

Ο Μαρκ Μάρκεθ πάλεψε με τα θηρία και τελικά έφερε την Honda του στην 11η θέση, ενώ τραγικό αγώνα έκανε ο Φάμπιο Κουαρταράρο που τερμάτισε στην 18η θέση με την Yamaha. Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Καταλονίας.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Καταλονίας: Μίλησε ξανά ο πρωταθλητής
MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring
MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Κάπτεν της Aprilia κέρδισε στο Silverstone