Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Κάπτεν της Aprilia κέρδισε στο Silverstone

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Κάπτεν της Aprilia κέρδισε στο Silverstone

NEWSMOTO

MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Κάπτεν της Aprilia κέρδισε στο Silverstone

NEWSMOTO

Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia κέρδισε το γεμάτο αγωνία και αναπάντεχα Βρετανικό GP.

Advertisement
Advertisement

Για μια ακόμα φορά στο αγωνιστικό τριήμερο του Silverstone μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο καιρός. Ο αγώνας του MotoGP ξεκίνησε σε στεγνές συνθήκες, ωστόσο 9 γύρους πριν το τέλος άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες βροχής σε διάφορα σημεία της πίστας.

Οι Αγωνοδίκες αμέσως επέτρεψαν στους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσικλέτες όποτε εκείνοι θεωρούσαν σωστό (Flag-to-Flag) και τα πυροτεχνήματα άναψαν. Η βροχή τελικά δεν δυνάμωσε, αλλά δεν σταμάτησε κιόλας, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να ρισκάρουν και να μείνουν με τα σλικ ελαστικά σε όλο τον αγώνα, παρότι σε κάποια σημεία η πίστα ήταν αρκετά νωπή.

Advertisement
Advertisement

Πέντε ήταν οι αναβάτες που έμειναν στο τέλος να παλεύουν για τη νίκη παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να μείνουν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά. Ανάμεσά τους οι Πέκο Μπανάια και Αλέιξ Εσπαργκαρό στους τελευταίος γύρους ξέφυγαν λίγο και τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Ο Μπανάια μπορεί να οδήγησε μαεστρικά τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια, αλλά ο Εσπαργκαρό ήταν εκείνος που τελικά πήρε τη νίκη.

Ο Ισπανός της Aprilia ξεκίνησε τον αγώνα από την 12η θέση, αλλά είχε τρομερό ρυθμό και γρήγορα βρέθηκε σε θέση διεκδίκησης της νίκης. Στο τέλος σχεδίασε μια πολύ καλή επίθεση στον Μπανάια η οποία απέδωσε και του χάρισε την πρώτη νίκη για το 2023.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε το δύσκολο έργο να οδηγήσει την κούρσα και να εκτιμήσει την κατάσταση της πίστας, κάτι που κατάφερε άψογα. Στο τέλος έδειξε ότι είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά δεν υπολόγισε την απίθανη κίνηση του Εσπαργκαρό και έμεινε τελικά δεύτερος.

Advertisement

Για τον Μπανάια ωστόσο αυτή η δεύτερη θέση ήταν πολύτιμη καθώς ο βασικός του αντίπαλος Μάρκο Μπεζέκι σημείωσε πτώση με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 41 βαθμούς διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο αποφασιστικός και πάντα εντυπωσιακός Μπράντ Μπίντερ με την KTM, αφήνοντας λίγο πίσω του τον Μιγκέλ Ολιβέιρα με την Aprilia και τον Μάβερικ Βινιάλες επίσης με Aprilia. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati ο οποίος ανέβηκε ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Μαρίνι, Μίλερ, Ζάρκο και Ραούλ Φερνάντεζ.

Πτώσεις και εγκαταλείψεις εκτός από αυτήν του Μάρκο Μπεζέκι είχαν οι Μαρκ Μάρκεθ, Ένεα Μπαστιανίνι, Άλεξ Μάρκεθ και Ζοάν Μιρ.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (18-20 Αυγούστου) στην πίστα Red Bull Ring στην Αυστρία.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Μ. Βρετανίας Sprint: Έσπασε το ρόδι ο Άλεξ Μάρκεθ
MotoGP Μ. Βρετανίας: Ο Μπεζέκι την pole στο βρεγμένο Silverstone
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς