Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Καταλονίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Στη Βαρκελώνη πραγματοποιείται ο 11ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Τα βλέμματα των φίλων του MotoGP είναι στραμμένα το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία και τη Βαρκελώνη όπου πραγματοποιείται ο 11ος γύρος του πρωταθλήματος. Η πίστα του Μονμελό είναι από τις πιο δημοφιλής στο αγωνιστικό ημερολόγιο και κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της μοτοσικλέτας σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες της χρονιάς.

Στην Αυστρία γίναμε μάρτυρες της απόλυτης κυριαρχίας του Πέκο Μπανάια με την Ducati. Ο Ιταλός πρωταθλητής διέλυσε τους αντιπάλους του τόσο στον Αγώνα Sprint όσο και στο Grand Prix της Κυριακής δείχνοντας ξεκάθαρα την ανωτερότητά του. Παράλληλα, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία έχοντας πλέον ένα μαξιλαράκι 62 βαθμών από το δεύτερο Χόρχε Μαρτίν.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την τεράστια επικράτηση του Μπανάια, στην Αυστρία είχαμε σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Η πρώτη κίνηση ήρθε από την πλευρά της KTM η οποία ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μπραντ Μπίντερ για ακόμα δύο χρόνια. Η δεύτερη ήρθε από την LCR Honda η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιόχαν Ζάρκο.

Advertisement

Ο έμπειρος Γάλλος αποφάσισε να αφήσει την πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα του grid (την Ducati) και να δοκιμάσει την τύχη του στην Honda. Η κίνηση του Ζάρκο αφήνει κενή μια θέση στην Pramac Racing την οποία πολλοί θα… σκότωναν να την αποκτήσουν. Πολλοί είχαν εικάσει ότι ο Μάρκο Μπεζέκι θα έπαιρνε την πολυπόθητη εργοστασιακή Ducati της Pramac, ωστόσο ο Ιταλός τελικά αποφάσισε να μείνει στην Mooney VR46. Στην απόφαση του Μπεζέκι έπαιξε σημαντικό ρόλο η πίεση που του άσκησε ο Βαλεντίνο Ρόσι. Πλέον φαβορί για τη θέση στην Pramac Racing είναι οι Φράνκο Μορμπιντέλι.

Προβλέψεις GP Καταλονίας

Advertisement

Η πίστα του Μονμελό μας χαρίζει πάντα συναρπαστικούς αγώνες και απρόβλεπτους νικητές. Όπως είναι φυσιολογικό, ο φορμαρισμένος και αλάνθαστος Πέκο Μπανάια και στην Καταλονία θα έχει τον πρώτο λόγο. Η Ducati αποδίδει καλά τα τελευταία χρόνια στη Βαρκελώνη και η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητες του πρωταθλητή. Στο παιχνίδι της νίκης θα είναι ο Χόρχε Μαρτίν ο οποίος διανύει καλή περίοδο φόρμας, ενώ και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό θα είναι μέσα στους πρωταγωνιστές.

Για το βάθρο θα παλέψει ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της VR46, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δυνατοί αναμένεται να εμφανιστούν οι αναβάτες της KTM, ιδιαίτερα ο Μπαντ Μπίντερ που για μια ακόμα φορά στην Αυστρία έδειξε ότι είναι ανταγωνιστικός φέτος σε όλες τις πίστες. Ερωτηματικό θα αποτελέσει ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, ενώ περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Μαρκ Μάρκεθ στον αγώνα της πατρίδας του.

Advertisement

Πρόγραμμα GP Καταλονίας

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Δοκιμές

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Χωρίς αντίπαλο ο Μπανάια διέλυσε τους αντιπάλους του στο Red Bull Ring
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone