Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος

NEWSMOTO

MotoGP Αυστρίας Sprint: Μπανάια τη νίκη μέσα στο χάος

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια κυριάρχησε στον Αγώνα Sprint του Red Bull Ring στον αγώνα που στιγματίστηκε από το ατύχημα της πρώτης στροφής.

Advertisement
Advertisement

Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και νίκη κατάφερε να πετύχει ο Πέκο Μπανάια σε Αγώνα Sprint του MotoGP. Ο Ιταλός της Ducati εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την pole position του και πήρε από την πρώτη στιγμή την πρωτοπορία στον αγώνα.

Στους δύο πρώτους γύρους είχε κολλημένο πίσω του τον Μπραντ Μπίντερ, ωστόσο ο ρυθμός του ήταν σαφώς ανώτερος όλων με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά σε μια πολύ εύκολη νίκη. Ο πρωταθλητής της Ducati αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του στη βαθμολογίας και δείχνει έτοιμος να επαναλάβει τον θρίαμβό του την Κυριακή στο Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Τον Αγώνα Sprint της Αυστρίας τον στιγμάτισε το ατύχημα της πρώτης στροφής. Η κακή εκκίνηση του Μάβερικ Βινιάλες δημιούργησε κυκλοφοριακό στη μέση της κατάταξης όπου πολλές μοτοσικλέτες διεκδίκησαν τον ίδιο χώρο, την ίδια στιγμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμπλακούν στον ατύχημα οι Μάρκο Μπεζέκι, Φάμπιο Κουαρταραρό, Γιόχαν Ζάρκο, Ένεα Μπαστιανίνι, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Χόρχε Μαρτίν.

Advertisement

Εκείνοι που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν οι Μπεζέκι, Ζάρκο και Ολιβέιρα που εγκατέλειψαν τον αγώνα, ενώ στην τελευταία θέση έμειναν οι Κουαρταραρό και Μπαστιανίνι. Όπως και να έχει, αυτό το ατύχημα ουσιαστικά στιγμάτισε όλο τον αγώνα.

Advertisement

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι Μπραντ Μπίντερ και Χόρχε Μαρτίν, με τον αναβάτη της KTM να γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση για δύο χρόνια της συνεργασίας του με την αυστριακή ομάδα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Μίλερ και Πολ Εσπαργκαρό με την GasGas.

Advertisement

Οι αναβάτες της Aprilia, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες μαζί με τους Μορμπιντέλι και Μαρκ Μάρκεθ έκλεισαν τη δεκάδα.

Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Αυστρίας.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστρίας: Οριακή pole για τον Μπανάια στη μάχη του Red Bull Ring
MotoGP: Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς ενόψει Silverstone
Το απίστευτο δώρο της Suzuki σε αναβάτη MotoGP (+video)