Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας Sprint: Δεν χάνει ο Μπανάια στο Μουτζέλο

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιταλίας Sprint: Δεν χάνει ο Μπανάια στο Μουτζέλο

NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας Sprint: Δεν χάνει ο Μπανάια στο Μουτζέλο

NEWSMOTO

Κοκκίνισε το Μουτζέλο με πέντε Ducati στην κορυφή και τον Πέκο Μπανάια να κατακτά τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Σε μια από τις ομορφότερες πίστες του κόσμου, το Μουτζέλο, πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Sprint του Ιταλικού Grand Prix το απόγευμα του Σαββάτου. Περιμέναμε ότι η Ducati και οι Ιταλοί αναβάτες θα έχουν τον πρώτο λόγο μέσα στην πατρίδα τους, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε με την στρατηγικής σημασίας νίκη του Πέκο Μπανάια.

Ο Ιταλός αναβάτης της εργοστασιακής Lenovo Ducati ξεκίνησε δυνατά και γρήγορα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Δέχτηκε πίεση από αρκετούς αναβάτες, κυρίως τον Χόρχε Μαρτίν στους πρώτους γύρους, αλλά κατάφερε να πάρει ξανά την πρωτοπορία θέτοντας το ρυθμό.

Ακόμα και όταν κάποιες σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους, ο Ιταλός πρωταθλητής δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχισε να οδηγεί την κούρσα χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από τους αντιπάλους του. Στο τέλος, αμύνθηκε σωστά στον μεγάλο του αντίπαλο Μάρκο Μπεζέκι και έφτασε στην 3η φετινή του νίκη σε Αγώνες Sprint.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός από την 7η θέση πλασαρίστηκε καλά στις πρώτες στροφές και βρέθηκε στο πρώτο group αναβατών. Με δύο πολύ αποφασιστικές κινήσεις ανέβηκε στη 2η θέση και όλα έδειχναν ότι θα πίεζε για τη νίκη, αλλά δεν είχε το ρυθμό να επιτεθεί στον Μπανάια και προτίμησε να μείνει τελικά στη 2η θέση.

Advertisement

Μάχη μεταξύ των αναβατών της Pramac Ducati είχαμε για την τελευταία θέση του βάθρου. Ο Χόρχε Μαρτίν και ο Γιόχαν Ζάρκο τα έδωσαν όλα για να σκαρφαλώσουν στο βάθρο και τελικά εκείνος που κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση ήταν ο Μαρτίν. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Λούκα Μαρίνι και την εξάδα έκλεισε ο Τζακ Μίλερ με την KTM.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Repsol Honda στην 7η θέση ο οποίος κράτησε πίσω τους Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ένεα Μπαστιανίνι και Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Μπράντ Μπίντερ με την KTM ξεκίνησε καλά τον αγώνα και έδειχνε ικανός να παλέψει για το βάθρο, ωστόσο δέχτηκε ποινή διέλευσης Long Lap (μάλλον άδικα) για μια επαφή με τον Άλεξ Μάρκεθ (πτώση) και το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν η 11η θέση.

Ο αγώνας MotoGP της Κυριακής αρχίζει στις 15:00.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιταλίας: Εντός έδρας pole για τον Μπανάια
MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Στο Ιταλικό GP το ντεμπούτο του MotoGP 23 (+video)