Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Εντός έδρας pole για τον Μπανάια

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιταλίας: Εντός έδρας pole για τον Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: Εντός έδρας pole για τον Μπανάια

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια πήρε μια πειστική pole position στο Μουτζέλο παρά την πίεση των αδερφών Μάρκεθ.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις προβλέψεις για βροχή κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών στο Ιταλικό MotoGP ο καιρός αποφάσισε να κάνει τη χάρη στους φίλους της μοτοσικλέτας και παρέμεινε ηλιόλουστος στους λόφους της Τοσκάνης. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους αναβάτες να δουλέψουν συγκεντρωμένοι και να φτάσουν πανέτοιμοι στις κατατακτήριες.

Εκεί, τον πρώτο λόγο είχε ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Lenovo Ducati. Ο Ιταλός, παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ήταν αποφασισμένος να παλέψει για την πρώτη θέση, κάτι που τελικά κατάφερε φέρνοντας την GP23 του στην κορυφή με χρόνο 1:44.855.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπανάια στη διάρκεια του γύρου που του χάρισε την 3η φετινή pole position, είχε συνεχώς από πίσω του τον Μαρκ Μάρκεθ, κάτι που φυσικά δεν του άρεσε. Ο Ισπανός της Repsol Honda εκμεταλλεύτηκε (για μια ακόμα φορά) το γεγονός ότι ένας πιο γρήγορος αναβάτης ήταν μπροστά του, προσπάθησε να τον ακολουθήσει και τελικά ανταμείφθηκε με μια δεύτερη θέση.

Advertisement

Πίσω από τον Μαρκ βρέθηκε ο μικρός αδερφός του Άλεξ Μάρκεθ ο οποίος στην τελευταία προσπάθειά του κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης. Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν τον Αγώνα Sprint και τον Αγώνα της Κυριακής οι Τζακ Μίλερ με KTM, Χόρχε Μαρτίν με Ducati και Μάρκο Μπεζέκι επίσης με Ducati.

Πολύ καλή ήταν η προσπάθεια του τραυματία Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia στην 7η θέση ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γιόχαν Ζάρκο, Άλεξ Ρινς και Μπράντ Μπίντερ. Εκτός Q2 έμειναν μεγάλα ονόματα όπως ο Μάβερικ Βινιάλες και Φάμπιο Κουαρταραρό οι οποίοι θα έχουν δύσκολο έργο στους αγώνες που ακολουθούν.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου πραγματοποιείται στις 16:00 και το Grand Prix της Κυριακής στις 15:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιταλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Στο Ιταλικό GP το ντεμπούτο του MotoGP 23 (+video)
Ξεκίνησαν οι επιτυχίες για την QJMotor στο MotoGP