Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ινδίας: Pole για τον Μπεζέκι, κυριαρχία των Ducati

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Ινδίας: Pole για τον Μπεζέκι, κυριαρχία των Ducati

NEWSMOTO

MotoGP Ινδίας: Pole για τον Μπεζέκι, κυριαρχία των Ducati

NEWSMOTO

Ο Μάρκο Μπεζέκι κυριάρχησε στις κατατακτήριες της καυτής πίστας Buddh International Circuit.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι αρχικά η πίστα Buddh International Circuit στην Ινδία φάνηκε εύκολη στους αναβάτες του MotoGP,  όταν κινήθηκαν σε ρυθμό αγώνα αντιλήφθηκαν ότι ήταν περισσότερο τεχνική και απαιτητική από ότι πίστευαν.

Αυτό σε συνδυασμό με την απίστευτη ζέστη και υγρασία που επικρατεί στην περιοχή, έκανε την κατάσταση αφόρητη. Αυτό ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Μάρκο Μπεζέκι να βρει τον τρόπο να κινηθεί πολύ γρήγορα και να κατακτήσει την pole position στην Ινδία.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός ήταν πολύ επιθετικός στο φρενάρισμα με αποτέλεσμα να βρει τα απαραίτητα δέκατα του δευτερολέπτου που του εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον Αγώνα Sprint και στο Grand Prix της Κυριακής. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο πολύ φορμαρισμένος Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati, ενώ την πρώτη σειρά συμπλήρωσε ο Πέκο Μπανάια επίσης με Ducati.

Advertisement

Την εξαιρετική παρουσία της Ducati επιβεβαίωσε η 4η θέση του Λούκα Μαρίνι, ενώ έκπληξη είχαμε στη δεύτερη σειρά του grid με την παρουσία και των δύο Repsol Honda. Ο Ζοάν Μιρ κατάφερε ακολουθώντας τον Μαρκ Μάρκεθ να βρεθεί στην 5η θέση, ενώ ο συμπατριώτης του έμεινε στην 6η θέση, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Honda.

Advertisement

Στην 7η θέση βρέθηκε ο Γιόχαν Ζάρκο έχοντας τον ανεβασμένο Φάμπιο Κουαρταραρό πίσω του με την Yamaha. Μέτρια ήταν η ημέρα για τις Aprilia καθώς οι Μάβερικ Βινιάλες, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ραούλ Φερνάντεζ συμπλήρωσαν την κατάταξη από την 9η μέχρι την 11η θέση. Ο Άλεξ Μάρκεθ που είχε περάσει από το Q1 δεν αγωνίστηκε στο Q2 λόγω τραυματισμού στα πλευρά έπειτα από πτώση στο τέλος του Q1.

Η KTM και οι αναβάτες τις καταποντίστηκαν στην Ινδία καθώς καμία αυστριακή μοτοσικλέτα δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 12άδα.

Ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου πραγματοποιείται στις 13:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ινδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Scooter με MotoGP γονίδια
Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP