Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ινδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Ινδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ινδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το MotoGP ταξιδεύει στην πίστα Buddh για το Grand Prix της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μπαίνει πλέον στη φάση των αγώνων εκτός Ευρώπης και η πρώτη στάση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για πολλούς λόγους. Το Grand Prix της Ινδίας πραγματοποιείται 22-24 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε αγώνα MotoGP στην πίστα Buddh International Circuit.

Η Ινδία έχει ιδιαίτερη σημασία για το MotoGP καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγορές μοτοσικλέτας στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι τα εργοστάσια θέλουν να δείξουν στο κοινό και τους επιχειρηματίες της Ινδίας τις κορυφαίες τους κατασκευές και τεχνολογίες.

Καθυστερήσεις και ανησυχία στα αεροδρόμια

Τα πράγματα ωστόσο την εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες του Grand Prix δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά καθώς πολλές ομάδες, προσωπικό και αναβάτες, αντιμετώπισαν δυσκολίες με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Κάποιοι έχασαν τις πτήσεις τους λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζα, ενώ κάποιοι άλλοι πρόλαβαν οριακά να είναι στη θέση τους λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Advertisement

Η δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Ινδία είναι ένα αγκάθι και τα αποτελέσματα αυτής της καθυστέρησης οδήγησε μην ξεχνάμε και την Formula 1 να σταματήσει να ταξιδεύει στην Ινδία για Grand Prix.

Μια μεταγραφή, μια ανανέωση και μια απουσία

Ανάμεσα στην γκρίνια για τις καθυστερήσεις στα έγγραφα, είχαμε και μια σημαντική ανακοίνωση ερχόμενοι στην Ινδία. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι το 2024 θα είναι αναβάτης της Pramac Racing μετακομίζοντας από την Yamaha στην Ducati, στη θέση του Γιόχαν Ζάρκο.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prima Pramac Racing MotoGP (@pramacracing)

Advertisement

Ακόμα ένα νέο είναι της ανανέωσης της συνεργασίας του Τάκα Νακαγκάμι με την LCR Honda, ενώ από την Ινδία για μια ακόμα φορά θα λείπει ο Άλεξ Ρινς καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του από τον τραυματισμό στο πόδι.

Προβλέψεις GP Ινδίας

Η πίστα Buddh είναι καινούρια για όλους, αναβάτες και κατασκευαστές με αποτέλεσμα οι προβλέψεις να είναι αδύνατες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χόρχε Μαρτίν μυρίστηκε… αίμα πριν από δέκα ημέρες στο Μιζάνο και επιτέθηκε κατά μέτωπο κατακτώντας τη νίκη στον Αγώνα Sprint και στο Grand Prix της Κυριακής μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του.

Πλέον η διαφορά του Μαρτίν με τον Μπανάια είναι στους 36 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά για τον τίτλο. Στην Ινδία αναμένεται οι δύο αναβάτες να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές με τον Μπανάια να ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό στο πόδι του.

Οι αναβάτες της Aprilia, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες είναι πάντα επικίνδυνοι, ιδιαίτερα σε μια καινούρια πίστα, ενώ και ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM θα είναι μέσα στο κόλπο της νίκης έχοντας αποδείξει την προσαρμοστικότητά του σε περίεργες συνθήκες. Ερωτηματικό θα είναι και πάλι οι Μαρκ Μάρκεθ και Φάμπιο Κουαρταραρό με Honda και Yamaha αντίστοιχα, αντίθετα ο Μάρκο Μπεζέκι αναμένεται να εμφανιστεί δυνατός στην πίστα Buddh.

Πρόγραμμα GP Ινδίας

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

08:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
13:00 – Δοκιμές

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

08:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
08:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
09:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
13:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

10:00 – Αγώνας Moto3
11:15 – Αγώνας Moto2
13:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP
MotoGP: Σκυμμένα κεφάλια σε Yamaha και Honda
MotoGP Σαν Μαρίνο: Νίκη χρυσάφι του Μαρτίν, ηρωικό βάθρο ο Μπανάια