Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: «Καπετάνιος» Marquez πήρε την pole στο βρεγμένο Motegi

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: «Καπετάνιος» Marquez πήρε την pole στο βρεγμένο Motegi

NEWSMOTO

MotoGP Ιαπωνίας: «Καπετάνιος» Marquez πήρε την pole στο βρεγμένο Motegi

NEWSMOTO

Ο Marc Marquez πήρε την 91η του pole position στις δύσκολες συνθήκες στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Παρασκευή ξεκίνησε με καλές καιρικές συνθήκες στην πίστα του Motegi για τον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, το Σάββατο όλα έγιναν… μούσκεμα. Η έντονη βροχή ανάγκασε τους αναβάτες και τις ομάδες να κάνουν τη δεύτερη περίοδο δοκιμών το πρωί του Σαββάτου σε συνθήκες βροχής, ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες η βροχή δυνάμωσε και διακόπηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα για λόγους ασφαλείας.

Η 3η περίοδο δοκιμών ακυρώθηκε και οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μόνο τις κατατακτήριες δοκιμές οι οποίες επίσης έγιναν υπό έντονη βροχή. Ο αναβάτης που κατάφερε να δαμάσει τις συνθήκες και να προσαρμοστεί πιο γρήγορα ήταν ο Marc Marquez με την Repsol Honda.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης από την Παρασκευή έδειξε τη δύναμή του στο Motegi, αλλά στις βρόχινες συνθήκες ήταν απλά εντυπωσιακός. Κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:55.214 στην προτελευταία του προσπάθεια και να πάρει την pole position μέσα στην έδρα της Honda. Αυτή ήταν η 91η pole για τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP στην καριέρα του.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Ο Γάλλος κατάφερε εύκολα να περάσει από το Q1 στο Q2 και έχοντας εμπειρία στις βρόχινες συνθήκες σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση. Την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Brad Binder με την εργοστασιακή KTM. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης, δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία, βρήκε τον τρόπο να κινηθεί γρήγορα και να ανέβει μέχρι την 3η θέση.

Advertisement

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Maverick Vinales (Aprilia), Jorge Martin (Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia) με τους Miller και Oliveira να ακολουθούν. Δύσκολη ήταν η περίοδος για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Fabio Quartararo ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη με την Yamaha του και αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην 9η θέση. Ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός δεν είχε καθόλου καλή αίσθηση με το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας του με αποτέλεσμα να μείνει μόλις στην 12η θέση. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Bagnaia στον αγώνα της Κυριακής, όπως θα είναι και για τον Enea Bastianini ο οποίος έπεσε στο Q2 και έμεινε στην 15η θέση.

Ο αγώνας του Motegi πραγματοποιείται την Κυριακή στις 9:00 το πρωί.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ιαπωνίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Χωρίς αντίπαλο η Ducati στο MotoGP
MotoGP Αραγονίας: Επιστροφή στις νίκες για Bastianini, πτώση για Quartararo