Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Βασιλιάς του Λε Μαν ο Μπεζέκι, πτώση για Μπανάια

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γαλλίας: Βασιλιάς του Λε Μαν ο Μπεζέκι, πτώση για Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Βασιλιάς του Λε Μαν ο Μπεζέκι, πτώση για Μπανάια

NEWSMOTO

Μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία μετά την εγκατάλειψη του Μπανάια και τη νίκη του Μπεζέκι.

Advertisement
Advertisement

Το Γαλλικό Grand Prix αποδείχτηκε ο ιδανικός αγώνας για να γιορτάσει το MotoGP τους 1.000 αγώνες στην ιστορία του. Με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στην πίστα του Λε Μαν, οι αναβάτες τα έδωσαν όλα και τους αντάμειψαν με υψηλού επιπέδου θέαμα, αλλά και πολύ δραματικές στιγμές.

Μεγάλος νικητής του Λε Μαν ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της Mooney VR46. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των αντιπάλων του και μόλις βρήκε την ευκαιρία, πέρασε στην πρώτη θέση διατηρώντας έναν φοβερό ρυθμό που κανείς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Τελικά, έφτασε σε μια εύκολη νίκη η οποία τον έφερε πλέον έναν βαθμό μακριά από την κορυφή και τον Πέκο Μπανάια που έπεσε.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική μάχη είχαμε για τη 2η θέση μεταξύ του Μαρκ Μάρκεθ και του Χόρχε Μαρτίν. Οι δύο αναβάτες αντάλλαξαν τη 2η θέση πολλαπλές φορές μέχρι τον τελευταίο γύρο που έκανε την αποφασιστική κίνηση ο Μαρτίν.

Advertisement

Δυστυχώς, ο Μάρκεθ, ο οποίος οδηγούσε στο όριο όλο τον αγώνα, δεν άντεξε και σημείωσε πτώση τη στιγμή που τον προσπέρασε ο Μαρτίν χάνοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει έναν καταπληκτικό αγώνα. Την πτώση του Μάρκεθ εκμεταλλεύτηκε ο Γιόχαν Ζάρκο ο οποίος μέσα στην πατρίδα του κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Σημαντικές συγκρούσεις και πτώσεις

Η πιο κρίσιμη του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία η επαφή που οδήγησε τελικά σε πτώση τους Μάβερικ Βινιάλες και Πέκο Μπανάια. Ο Ισπανός της Aprilia βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε βρει ρυθμό μετά τους πρώτους γύρους. Ανέβηκε λοιπόν με δύο ωραία προσπεράσματα στην 4η θέση και αμέσως επιτέθηκε στον Μπανάια για την 3η θέση. Στην προσπάθεια όμως να περάσει συγκρούστηκε με τον Ιταλό της Ducati και βρέθηκαν και οι δύο στο έδαφος.

Οι δυο αναβάτες είχαν μια λογομαχία και μάλιστα με μερικά σπρωξίματα, αλλά τελικά τα βρήκαν και το ζήτημα τελείωσε εκεί. Στον αμέσως επόμενο γύρο είχαμε ακόμα ένα σημαντικό ατύχημα όταν ο Λούκα Μαρίνι από την 3η θέση έκανε λάθος και έπεσε πάνω στον Άλεξ Μάρκεθ. Οι δύο αναβάτες ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν παρότι έμειναν πεσμένοι στη μέση της πίστας.

Advertisement

Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα κατάφερε να αποσπάσει στο Λε Μαν ο Αγκούστο Φερνάντεζ με την GasGas Tech3. Ο Ισπανός τερμάτισε στην 4η θέση κρατώντας πίσω του αναβάτες όπως ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia και Μπραντ Μπίντερ με KTM. Στην 7η θέση μέσα στη Γαλλία τερμάτισε ο τοπικός ήρωας Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντι Τζιαναντόνιο, Νακαγκάμι και Μπορμπιντέλι. Πτώση σημείωσε ο Τζακ Μίλερ με την KTM ο οποίος οδήγησε στους πρώτους γύρους τον αγώνα.

Επόμενος αγώνας είναι σε τρεις εβδομάδες, 9-11 Ιουνίου στην θρυλική πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Γαλλίας: Στον πρωταθλητή η pole, τρομερή επιστροφή Μάρκεθ
MotoGP: Ο «Γιατρός» αποθεώθηκε στη Χερέθ (+video)
MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις