Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Στον πρωταθλητή η pole, τρομερή επιστροφή Μάρκεθ

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γαλλίας: Στον πρωταθλητή η pole, τρομερή επιστροφή Μάρκεθ

NEWSMOTO

MotoGP Γαλλίας: Στον πρωταθλητή η pole, τρομερή επιστροφή Μάρκεθ

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια πήρε μια ακόμα pole position με την Ducati, αλλά Μαρκ Μάρκεθ έκλεψε πάλι την παράσταση.

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Γαλλικού Grand Prix για το MotoGP ήταν υπόθεση Πέκο Μπανάια. Ο πρωταθλητής της Ducati έχοντας βρει το ρυθμό του μετά τη νίκη στη Χερέθ πριν από δύο εβδομάδες, κινήθηκε ξανά πολύ γρήγορα στο Λε Μαν και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη pole position για το 2023 και την 13η συνολικά στη μεγάλη κατηγορία.

Τα φώτα ωστόσο της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την 2η θέση στις κατατακτήριες του Λε Μαν. Ο Ισπανός της Repsol Honda απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί είναι ο κορυφαίος αναβάτης της σύγχρονης εποχής του MotoGP, καθώς παρότι έλειψε για σχεδόν ενάμιση μήνα από τις πίστες, με το που επέστρεψε, εκτοξεύτηκε απευθείας στις πρώτες θέσεις.

Πολύ δυνατή ήταν η εμφάνιση του Λούκα Μαρίνι στις κατατακτήριες με τον Ιταλό της Mooney VR46 να παίρνει την 3η θέση, ερχόμενος μάλιστα από το Q1. Ο Τζακ Μίλερ έφερε την Red Bull KTM στην 4η θέση, ενώ οι Μαρτίν και Βινιάλες έκλεισαν τη δεύτερη σειρά του grid. Στη δεκάδα κατάφερε να μπει ο πρώτος Γάλλος της παρέας, ο Γιόχαν Ζάρκο, ενώ αντίθετα ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 και έμεινε μόλις στην 13η θέση.

Advertisement

Στη δεκάδα επίσης βρέθηκαν οι Μπεζέκι, Άλεξ Μάρκεθ και ο νικητής του Sprint της Ισπανίας, Μπραντ Μπίντερ. Ο αγώνας Sprint της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16:00, ενώ το Grand Prix της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στις 15:00.

Advertisement

Αποτελέσματα QP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Γαλλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις
MotoGP: Ο «Γιατρός» αποθεώθηκε στη Χερέθ (+video)
Έρχεται ενδοεπικοινωνία στο MotoGP

Advertisement